Dodaj do ksiązki kucharskiej Słodka papryka faszerowana serem feta

Słodka papryka faszerowana serem feta

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Słodka papryka faszerowana serem feta - składniki:

  • orzechy włoskie - 100 gramów
  • śmietana - 100 mililitrów
  • listki bazylii do dekoracji
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
  • pieprz - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki

Słodka papryka faszerowana serem feta - Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj dymkę, po czym połowę podsmaż na oliwie. Pokrój i dodaj pomidory, krótko je podduś, a następnie całość ostudź.
  2. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Odkrój wierzch z papryk i oczyść je z nasion.
  3. Ser feta pokrój w kostkę, a orzechy włoskie pokrusz. Następnie wymieszaj śmietanę z fetą, dodaj orzechy, pietruszkę, kukurydzę oraz podsmażoną cebulę z pomidorami.
  4. Dopraw powstałą masę rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Bazylia Knorr oraz pieprzem.
  5. Napełnij papryki przygotowanym farszem, przykryj odciętą częścią i włóż do piekarnika na 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia posyp je pozostałą dymką. Podawaj danie udekorowane listkami ziół.
Dodaj do książki kucharskiej

SŁODKA PAPRYKA FASZEROWANA SEREM FETA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Posiekaj dymkę, po czym połowę podsmaż na oliwie. Pokrój i dodaj pomidory, krótko je podduś, a następnie całość ostudź.

2

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Odkrój wierzch z papryk i oczyść je z nasion.

3

Ser feta pokrój w kostkę, a orzechy włoskie pokrusz. Następnie wymieszaj śmietanę z fetą, dodaj orzechy, pietruszkę, kukurydzę oraz podsmażoną cebulę z pomidorami.

4

Dopraw powstałą masę rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Bazylia Knorr oraz pieprzem.

5

Napełnij papryki przygotowanym farszem, przykryj odciętą częścią i włóż do piekarnika na 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia posyp je pozostałą dymką. Podawaj danie udekorowane listkami ziół.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH BAZYLIA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Bazylia Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: