
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 0,5 litrze wody.

Krok 2
Dodawaj Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr, do momentu zagęszczenia, po czym gotuj przez 1 minutę.

Krok 3
Dodaj chrzan oraz odrobinę cukru i pieprzu do smaku. Podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos chrzanowy
Sos chrzanowy możesz zaserwować nie tylko jako dodatek do jajek podczas śniadania Wielkanocnego. Z powodzeniem podkreśli on także smak pasztetów, pieczeni, wędlin, kiełbas, ryb, pierogów czy ziemniaków. Jest on bardzo prosty w przygotowaniu, a połączenie ostrości chrzanu i łagodności pozostałych składników sprawią, że każde przygotowane przez Ciebie danie zyska zupełnie nowego, wyrazistego charakteru. Na bazie chrzanu, poza klasycznym sosem, możesz przygotować również szereg innych. Jednym z nich jest sos Albert, do wykonania którego będziesz potrzebować korzenia chrzanu, bulionu, śmietany, łyżki musztardy, żółtka, bułki bez skórki oraz soli i pieprzu. Najczęściej serwuje się go wraz z gotowaną lub duszoną wieprzowiną. Na bazie chrzanu powstaje także sos angielski, który przyrządza się ze śmietany, wina, gorczycy, czosnku oraz pieprzu. Łącząc chrzan z tartym jabłkiem uzyskasz natomiast ostry sos, który idealnie sprawdza się w połączeniu z rybami.