Empanadillas z krewetkami video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Empanadillas z krewetkami - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

heart
262 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

243 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

532 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule posiekaj i podsmaż na maśle. Paprykę oraz pomidory pokrój w kostkę i dodaj do cebuli.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pokrój grzyby i podsmaż je na rozgrzanym oleju, na patelni.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Ugotuj jajko na twardo, obierz i drobno posiekaj. Krewetki pokrój i podsmaż. Dodaj posiekane jajko, następnie smaż chwilę, do momentu kiedy krewetki będą dobre. Odstaw do przestygnięcia.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Wszystko wymieszaj w misce, dodaj chili oraz pieprz Knorr.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Całość dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i wymieszaj.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Rozwałkuj ciasto i wytnij krążki o średnicy 15 centymetrów, jak na pierogi. Ułóż nadzienie na jednej połowie, zwilż brzegi wodą, sklej i posmaruj żółtkiem.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 6

Krok 7

Piecz przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Empanadillas z krewetkami - VIDEO - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Empanadillas z krewetkami - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Empanadillas z krewetkami - VIDEOEmpanadillas z krewetkami - VIDEO

Szukasz sposobu na szybką i efektowną wieczorną przekąskę, na przyjęcie lub do filmu? Po inspirację sięgnij do dań kuchni hiszpańskiej, a konkretnie do tapas – drobnych, niezwykle różnorodnych dań serwowanych w barach. Jedyne, co je łączy, to niewielki rozmiar, więc wybór jest naprawdę ogromny. Świetnym pomysłem będą np. empanadillas z krewetkami. To małe pierożki, smaczne na ciepło, na zimno, a także serwowane z różnymi sosami. Dobry będzie na przykład czosnkowy – czosnek doskonale podkreśla smak krewetek, a także ziołowy, np. z bazylią. Jak zrobić empanadillas z krewetkami? Zacznij od podsmażenia warzyw: cebuli, papryki, pomidorów, a następnie grzybów. Dodaj obrane krewetki (jeśli używasz królewskich, pokrój je na mniejsze kawałki), dopraw całość do smaku i przygotuj ciasto francuskie. To najszybszy sposób, ale jeśli lubisz ciasto kruche – dokonaj zamiany. Do empanadillas podaj świeże warzywa: pomidorki koktajlowe, selera naciowego, albo też miks sałat. Spróbuj przepisu na te pyszne pierożki i upiecz je!