Ziemniaki w panierce na patelni - curry ziemniaczki | Przepisy.pl pixel

Ziemniaki w panierce curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
462 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

195 osób wydrukowało

Pobierz pdf

436 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżeczka

0.25 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj na pół miękko.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło i wrzuć curry oraz przyprawę Knorr.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 2

Krok 3

Dobrze wymieszaj, a następnie dodaj ziemniaki pokrojone w plasterki. Smaż, aż ziemniaki będą miękkie.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 3

Krok 4

Na końcu posyp kminkiem i posiekaną kolendrą. Tak przygotowane ziemniaki pasują przede wszystkim do grillowanego mięsa.

Ziemniaki w panierce curry - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Majewska

    Agnieszka Majewska , 28.04.2017

    Dziwny sposób przygotowania co dobrze wymieszaj i gdzie dodać ziemniaki pokrojone w plasterki???? Kto to tworzył ten przepis??

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w panierce curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaki w panierce curryZiemniaki w panierce curry

Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj na pół miękko.