Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
500 mililitrów
100 gramów
2 sztuki
100 mililitrów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew, paprykę, cebule i szynkę pokrój w kostkę. Podsmaż w garnku na oleju. Dodaj posiekany czosnek.

Krok 2
Dodaj 500 mililitrów ulubionego bulionu. Gotuj na wolnym ogniu około 20 minut, do momentu, kiedy wszystkie składniki staną się miękkie.

Krok 3
Zupę Knorr rozprowadź w 100 mililitrów ciemnego piwa i 200 mililitrów śmietany. Dodaj do wywaru i gotuj jeszcze około 5 minut.

Krok 4
Zupę podawaj z pokruszonym niebieskim serem na wierzchu.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa krem z kurek z szynką - VIDEO
Szukasz smacznego, a zarazem niezbyt skomplikowanego w przygotowaniu dania? W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na zupę krem z kurek z szynką. Wystarczy, że podsmażone warzywa i szynkę, np. konserwową lub parmeńską, zalejesz warzywnym lub drobiowym bulionem, i zagotujesz. Całość gotuj do momentu, aż wszystkie składniki będą odpowiednio miękkie. Na koniec, do powstałego wywaru dodaj zawartość torebki z kremową zupą rozmieszaną z wodą oraz śmietaną. Smak zupy jeszcze bardziej podkreślisz, wykorzystując do jej przygotowania różne zioła i przyprawy, takie jak: czarny pieprz, tymianek, koperek czy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Przed podaniem, gotową zupę zmiksuj blenderem i udekoruj wedle uznania, na przykład posiekaną natką pietruszki, grzankami lub groszkiem ptysiowym. Pamiętaj, że idealnym dodatkiem do kremowej zupy z kurek będzie też świeże pieczywo, koniecznie z chrupiącą i rumianą skórką. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj smaczną zupę krem według naszego przepisu.