Uśmiechnięte kotleciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Uśmiechnięte kotleciki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
132 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso w maszynce razem z cebulą, marchewką i pietruszką. Następnie dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i jajko.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj całość dokładnie w misce. O pomoc przy tej czynności poproś dziecko – na pewno chętnie pomoże.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 2

Krok 3

Po wymieszaniu pozwól dziecku formować okrągłe kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 3

Krok 4

Usmaż kotleciki, po czym osusz je z tłuszczu, układając na papierowym ręczniku.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 4

Krok 5

Na koniec pozwól dziecku ułożyć z warzyw buźki na kotlecikach.

Uśmiechnięte kotleciki   - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Uśmiechnięte kotleciki   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Uśmiechnięte kotleciki  Uśmiechnięte kotleciki

Zmiel mięso w maszynce razem z cebulą, marchewką i pietruszką. Następnie dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i jajko.