Sałatka z owocami morza video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z owocami morza - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

129 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

1.5 litra

1 sztuka

6 łyżek

1 łyżeczka

3 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj 1-1,5 l wody, posól, dodaj sok z cytryny oraz koperek – następnie w przygotowanym wywarze sparz owoce morza. Odcedź i wystudź.

Sałatka z owocami morza - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Sos Knorr połącz z 6 łyżkami wody, oliwą, dodaj musztardę i wymieszaj.

Sałatka z owocami morza - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Selera obierz z włókien, następnie pokrój w centymetrowe kawałki pod ukosem. Szpinak pokrój w grube paski.

Sałatka z owocami morza - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Wszystkie składniki wymieszaj w misce wraz z gotowym sosem, a następnie przełóż do salaterki. Podawaj z grillowaną bagietką.

Sałatka z owocami morza - VIDEO - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owocami morza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owocami morza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owocami morza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owocami morza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owocami morza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owocami morza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owocami morza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z owocami morza - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z owocami morza - VIDEOSałatka z owocami morza - VIDEO

W garnku zagotuj 1-1,5 l wody, posól, dodaj sok z cytryny oraz koperek – następnie w przygotowanym wywarze sparz owoce morza. Odcedź i wystudź.