
Składniki
6 sztuk
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj, osusz i pokrój w plastry grubości 0,5 cm. Następnie każdy plaster pokrój w słupki o szerokości 0,5 cm.

Krok 2
Słupki z ziemniaków wrzuć do gotującej się wody na kilka minut, aby trochę zmiękły, lecz pozostały nadal surowe w środku. Tak przygotowane wystudź i osusz. Możesz je smażyć od razu lub zamrozić na dogodną okazję.

Krok 3
Rozgrzej olej do 180 °C i smaż frytki partiami. Nie wrzucaj wszystkich ziemniaków na raz, ponieważ wtedy będą się dłużej smażyć i wchłoną więcej tłuszczu.

Krok 4
Gdy tylko będą chrupiące, odsącz je na ręczniku papierowym i posyp przyprawą z opakowania Knorr.

Krok 5
W misce połącz przecier pomidorowy z Ketchupem Hellmann's Pikantnym, sokiem pomarańczowym i sosem Hellmann's.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Domowe frytki
Nawet tak prostą potrawę jak frytki przygotujesz w różnych odsłonach. Sprawdź przepis na wyśmienite domowe przekąski z salsą pomidorową. Ziemniaków z ładną skórką nie musisz obierać – wystarczy jedynie starannie je umyć. Warzywa pokrój na długie słupki o szerokości około ½ cm. Sekretem idealnie upieczonych domowych frytek jest ich wcześniejsze podgotowanie we wrzątku. Dopiero po tym zabiegu wrzucaj je partiami do dobrze rozgrzanego oleju. Kiedy się zarumienią i będą chrupiące, odsącz ziemniaki na papierowym ręczniku kuchennym i posyp mieszanką przypraw. Do podania frytek przygotuj prostą pomidorową salsę. Wystarczy, że połączysz w misce przecier pomidorowy z pikantnym ketchupem, sokiem pomarańczowym i dipem. Możesz dodać również odrobinę świeżej kolendry. Gotowe domowe frytki podawaj solo, jako przekąskę, lub użyj ich jako dodatku do innych dań. Świetnie skomponują się np. z miksem surówek i kotletami, będą też smaczne z paluszkami rybnymi czy nuggetsami. Mamy nadzieję, że przyrządzanie dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.



































