
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
2 sztuki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę i czosnek, następnie posiekaj.
Krok 2
Podsmaż na gorącym tłuszczu około 7 minut. Przełóż do malaksera i zmiksuj.
Krok 3
Oczyść mięso i pokrój w kostkę, podsmaż na gorącym tłuszczu.
Krok 4
Dodaj zmiksowaną cebulę i czosnek oraz kawałek cynamonu. Duś kilka minut.
Krok 5
Zalej mięso 500 mililitrami wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem około 1 godziny, od czasu do czasu mieszając.

Dobra rada:
Podawaj danie np. z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz cebulowy
Gulasz to pochodzące z kuchni węgierskiej danie, które – dla uzyskania właściwej konsystencji – potrzebuje odpowiednio długiego czasu gotowania. Mimo tego, sam proces jego przygotowywania jest dość prosty. Wystarczy zastosować się do poniższych wskazówek. Starannie wybierz główny składnik potrawy – mięso. Ważne jest, aby było najwyższej jakości. Dobrze sprawdzi się wołowe. Pokrojone w kostkę, wystarczy podsmażyć na patelni na intensywnie brązowy kolor. Dzięki takiemu zabiegowi, przyrządzane przez Ciebie danie będzie charakteryzowało się intensywną barwą. Aby potrawa zyskała wyrazisty cebulowy smak, białą lub żółtą cebulę z dodatkiem czosnku zeszklij na patelni. Wszystkie składniki połącz ze sobą, zalej wodą i duś pod przykryciem. Gotowe danie doprawisz na wiele sposobów, np. liściem laurowym, pieprzem, ostrą papryką i majerankiem. Ciekawy efekt uzyskasz, dodając do niego kawałek laski cynamonu. Możesz dodatkowo zaprawić całość pod koniec gotowania koncentratem pomidorowym. Gotowe danie serwuj z ulubionym pieczywem, kaszą lub ryżem. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.