
Składniki
4 łyżki
8 łyżek
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Stwórz kremowy, koperkowo – ziołowy sos mieszając wodę z majonezem i sosem sałatkowy Knorr.

Krok 2
Papryki pokrój w kostkę i włóż do foremek.

Krok 3
Odmierz żelatynę według wskazówek producenta i połącz z sosem. Wlej majonezowy sos do foremek z papryką.

Krok 4
Delikatnie wymieszaj i wstaw wszystko do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie wyjmij babeczki i podawaj.


Dobra rada:
Każdą babeczkę możesz udekorować pomidorem i majonezem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kolorowe babeczki
Poszukujesz alternatywy dla słodkich wypieków? Zainspiruj się poniższym przepisem i przyrządź z jego pomocą wytrawne kolorowe babeczki. Jeśli zastygną w odpowiedniej formie, kształtem będą przypominać pyszny deser. Do ich przygotowania niezbędne jest stworzenie kremowego koperkowo-ziołowego sosu z majonezem. Babeczki będą kolorowe, jeśli wykorzystasz czerwoną, żółtą i zieloną paprykę. Pokrojone w małe kawałki podobnych rozmiarów warzywa wmieszaj w sos bądź ułóż na spodzie foremek. Babeczki nabiorą spójnej konsystencji dzięki dodatkowi żelatyny. Odmierz ją według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu i dodaj do masy. Gotowe babeczki wstaw do lodówki. Gdy zyskają odpowiednią konsystencję, z łatwością wyciągniesz je z foremek. Kolorowe babeczki podawaj na liściach sałaty, roszponce lub kiełkach. Udekoruj je pozostałą papryką. Jako dodatek świetnie sprawdzi się sałatka, np. rukola polana sosem balsamicznym, a także kromka świeżego chleba na żytnim zakwasie. Efektowne przyrządzanie smacznych dań jest prostsze, niż mogłoby się wydawać.

























