Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
168 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

166 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

600 gramów

2 łyżki

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce, w której finalnie będziesz marynować pierś z kurczaka, rozmieszaj oliwę z kostką rosołową Knorr. Dodaj posiekane zioła i czosnek. Całość dopraw do smaku czarnym pieprzem.

Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowaną marynatą natrzyj porządnie mięso i pozostaw na kilka minut w chłodnym miejscu.

Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Mięso grilluj, smaż lub piecz ok. 15 minut zawinięte w pergamin lub folię aluminiową.

Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) - VIDEO - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Test Testowy

    Test Testowy , 12.07.2016

    Bardzo dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej