Kurczak w marynacie czosnkowo-ziołowej (francuskiej) - VIDEO
łatwe
165 osób zapisało
Składniki
100 mililitrów
600 gramów
2 łyżki
2 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce, w której finalnie będziesz marynować pierś z kurczaka, rozmieszaj oliwę z kostką rosołową Knorr. Dodaj posiekane zioła i czosnek. Całość dopraw do smaku czarnym pieprzem.

Krok 2
Tak przygotowaną marynatą natrzyj porządnie mięso i pozostaw na kilka minut w chłodnym miejscu.

Krok 3
Mięso grilluj, smaż lub piecz ok. 15 minut zawinięte w pergamin lub folię aluminiową.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej