Kurczak w marynacie klasycznej video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

heart
103 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dodaj posiekany tymianek.

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowaną marynatą natrzyj porządnie powierzchnie skrzydełek. Mięso marynuj kilka godzin w chłodnym miejscu.

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowane mięso grilluj około 15 minut przy zamkniętym grillu.

Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w marynacie klasycznej - VIDEOKurczak w marynacie klasycznej - VIDEO

W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, dodaj posiekany tymianek.