Kurczak z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
1125 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

366 osób wydrukowało

Pobierz pdf

411 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski, a w każdy pasek zawiń kawałek ananasa i zepnij wykałaczką.

Kurczak z ananasem  - Krok 1

Krok 2

Całość oprósz Fixem Knorr i obsmaż na patelni.

Kurczak z ananasem  - Krok 2

Krok 3

Zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr wymieszaj ze śmietaną i polej tak powstałym dipem każdy kawałek kurczaka. Zapiecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez 5 minut.

Kurczak z ananasem  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Janina Marfiewicz

    Janina Marfiewicz , 20.06.2016

    Sól I czosnek. Pycha. Jedzony gorący.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z ananasem Kurczak z ananasem

Smaczna przekąska, która łączy pikantność mięsa i słodycz ananasa. Przygotowuje się ją dość szybko, dlatego sprawdzi się nie tylko jako dodatek do kolacji, ale także kiedy znajomi przybędą z wizytą. Aby przygotować kurczaka z ananasem, mięso trzeba pokroić w dość cienkie paski, a ananasa z puszki w niewielką kostkę. Mięso najpierw podsmaża się na patelni, a następnie piecze w piekarniku z dodatkiem śmietanowego sosu. Dip sprawia, że kurczak jest delikatnie pikantny i wyrazisty. Do mięsnych koreczków warto podać ketchup, sos czosnkowy lub tysiąca wysp. Potrawa będzie się dobrze komponowała w zestawieniu z pieczywem, serami i sałatkami ze świeżych warzyw. Jeśli chcesz urozmaicić danie, nabij na wykałaczkę z upieczonym już kurczakiem zieloną oliwkę lub kawałek czerwonej papryki. Kurczak z ananasem zastąpi koreczki na zimno. Możesz też zabrać go do pracy i w połączeniu z bagietką oraz świeżymi warzywami zjeść na drugie śniadanie. Nasz przepis krok po kroku pokaże Ci, jak przygotować tę mięsną przekąskę. Sprawdź go!