Kurczak z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
1125 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

366 osób wydrukowało

Pobierz pdf

411 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski, a w każdy pasek zawiń kawałek ananasa i zepnij wykałaczką.

Kurczak z ananasem  - Krok 1

Krok 2

Całość oprósz Fixem Knorr i obsmaż na patelni.

Kurczak z ananasem  - Krok 2

Krok 3

Zawartość sosu z opakowania Fixu Knorr wymieszaj ze śmietaną i polej tak powstałym dipem każdy kawałek kurczaka. Zapiecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez 5 minut.

Kurczak z ananasem  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Janina Marfiewicz

    Janina Marfiewicz , 20.06.2016

    Sól I czosnek. Pycha. Jedzony gorący.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z ananasem Kurczak z ananasem

Smaczna przekąska, która łączy pikantność mięsa i słodycz ananasa. Przygotowuje się ją dość szybko, dlatego sprawdzi się nie tylko jako dodatek do kolacji, ale także kiedy znajomi przybędą z wizytą. Aby przygotować kurczaka z ananasem, mięso trzeba pokroić w dość cienkie paski, a ananasa z puszki w niewielką kostkę. Mięso najpierw podsmaża się na patelni, a następnie piecze w piekarniku z dodatkiem śmietanowego sosu. Dip sprawia, że kurczak jest delikatnie pikantny i wyrazisty. Do mięsnych koreczków warto podać ketchup, sos czosnkowy lub tysiąca wysp. Potrawa będzie się dobrze komponowała w zestawieniu z pieczywem, serami i sałatkami ze świeżych warzyw. Jeśli chcesz urozmaicić danie, nabij na wykałaczkę z upieczonym już kurczakiem zieloną oliwkę lub kawałek czerwonej papryki. Kurczak z ananasem zastąpi koreczki na zimno. Możesz też zabrać go do pracy i w połączeniu z bagietką oraz świeżymi warzywami zjeść na drugie śniadanie. Nasz przepis krok po kroku pokaże Ci, jak przygotować tę mięsną przekąskę. Sprawdź go!