Dodaj do ksiązki kucharskiej Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami

Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - składniki:

  • mała cebula - 1 sztuka
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - Sposób przygotowania:

  1. Oczyść piersi z kurczaka, umyj i osusz. Podziel na 4 porcje. W każdej z nich natnij kieszeń.
  2. Naturalną przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią piersi z kurczaka. Wstaw do lodówki na około 30 minut do zamarynowania.
  3. Cebulę posiekaj, mozzarellę pokrój w plastry. Boczniaki umyj i osusz, pokrój w paski. Posiekaj natkę pietruszki.
  4. Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy zeszklij cebulę. Dodaj boczniaki i smaż kilka minut. Dopraw pieprzem i solą do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Oprósz natką pietruszki. Odstaw do przestygnięcia.
  5. W kieszenie kurczaka wkładaj po plastrze sera i łyżce nadzienia grzybowego. Zepnij wykałaczkami. Smaż na rozgrzanym grillu, do momentu kiedy mięso będzie usmażone. Podawaj z sałatami.
Dodaj do książki kucharskiej

PIERSI Z KURCZAKA NADZIEWANE BOCZNIAKAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami
    1.Oczyść piersi z kurczaka, umyj i osusz. Podziel na 4 porcje. W każdej z nich natnij kieszeń.
  • 2
    Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami
    2.Naturalną przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią piersi z kurczaka. Wstaw do lodówki na około 30 minut do zamarynowania.
  • 3
    Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami
    3.Cebulę posiekaj, mozzarellę pokrój w plastry. Boczniaki umyj i osusz, pokrój w paski. Posiekaj natkę pietruszki.
  • 4
    Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami
    4.Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy zeszklij cebulę. Dodaj boczniaki i smaż kilka minut. Dopraw pieprzem i solą do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Oprósz natką pietruszki. Odstaw do przestygnięcia.
  • 5
    Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami
    5.W kieszenie kurczaka wkładaj po plastrze sera i łyżce nadzienia grzybowego. Zepnij wykałaczkami. Smaż na rozgrzanym grillu, do momentu kiedy mięso będzie usmażone. Podawaj z sałatami.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Naleśniki faszerowane, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z czernina z kaczki, "padnięte" Naleśniki, Kapusta z grochem, Przepis z majonez sos, Dynia, Kurczak w cieście z sałatką, Tortilla - VIDEO, Przepis z knorr piers z kurczaka, Domowe wrapy, Zupa czosnkowa kastylijska, Gyros z kurczakiem, jajka obiad, sałata lodowa, Przepis z zapiekane ziemniaki z kurczakiem, Ryżowo-pieczarkowy przysmak, Leczo z cukinii, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Gofry z rukolą i łososiem wędzonym , Zupa z soczewicy, świnki, Filety z łososia I, Placki, Szpinak, Schab pieczony nadziewany, lekkie zupy, Przepis z sos grzybowy do miesa, Gołąbki, Spaghetti z tuńczykiem, Makaron z brokułami, Lasagne z mięsem i szpinakiem, makaron kurczak, przepisy polska kuchnia, Przepis z sosy do makaronów, Kurczak, Ogórkowa z ziemniakami, obiad WARZYWA, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Pieczone ziemniaki z awokado i boczkiem , zupa fasolowa z ziemniakami, Sosy, Kotlety, Chłopskie śniadanie po Śląsku, mielone smażone, Gyros z kurczakiem, Makaron zapiekany z gruszką miłości, przystawki z krewetek, Kurczak w cieście z sałatką, Przepis z mięso z warzywami, Przepis z smazone pieczarki z cebula, Łosoś a la carbonara, zapiekanka z makaronem mięsem mielonym i pieczarkami, Zupa z soczewicy, Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem - BLT, Gulasz, Żurek, Rosół, Kebab w kajzerce, Leczo z cukinii, fasolka ja, pieczona karkówka w piekarniku, Pstrąg, Kurczak w porach i sosie curry