Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO
łatwe
299 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
10 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść piersi z kurczaka, umyj i osusz. Podziel na 4 porcje. W każdej z nich natnij kieszeń.

Krok 2
Przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i natrzyj nią piersi z kurczaka. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut do zamarynowania.

Krok 3
Cebulę posiekaj, mozzarellę pokrój w plastry. Boczniaki umyj i osusz, pokrój w paski. Posiekaj natkę pietruszki.

Krok 4
Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy zeszklij cebulę. Dodaj boczniaki i smaż kilka minut. Dopraw pieprzem i solą do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Oprósz natką pietruszki. Odstaw do przestygnięcia.

Krok 5
W kieszenie kurczaka wkładaj po plastrze sera i łyżce nadzienia grzybowego. Zepnij wykałaczkami. Smaż na rozgrzanym grillu, do momentu kiedy mięso będzie usmażone. Podawaj z sałatami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Piersi z kurczaka nadziewane boczniakami - VIDEO
Lubisz połączenia mięsa z grzybami? Jeżeli tak, to nasza receptura na pierś kurczaka z boczniakami będzie wielkim hitem w Twojej kuchni. Zapoznaj się ze wskazówkami i listą składników, a później ciesz się oryginalnym smakiem soczystego mięsa z pysznymi dodatkami. To jak, kiedy rozpoczynasz przygotowania?
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów prostych potraw, które zachwycają smakiem. Pierś z kurczaka z boczniakami pojawi się na Twoim talerzu w godzinę, a sam proces gotowania jest banalny. Wystarczy 5 kroków, które szczegółowo dla Ciebie opisaliśmy. Zacznij od oczyszczenia i zrobienia kieszonek w mięsie, a resztę czynności znajdziesz w naszym przepisie!
Na jaką okazję?
Pierś z kurczaka faszerowana boczniakami sprawdzi się doskonale jako obiad podczas większej uroczystości. Gwarantujemy, że wszyscy goście zjedzą to danie ze smakiem. Możesz także przyrządzić tego apetycznego kurczaka na kolację z drugą połówką. Jak to mówią – przez żołądek do serca!
Czy wiesz, że?
Wnętrze kurczaka z naszego przepisu zachwyci wszystkich. Wszystko za sprawą kieszonek, które nadziejesz boczniakami, cebulą oraz serem. Pod wpływem ciepła składniki doskonale się ze sobą połączą, a mięso będzie aromatyczne i bardzo soczyste. Kto oprze się takiej potrawie?
Dla urozmaicenia:
Serwuj kurczaka z ulubionymi dodatkami. Naszym zdaniem doskonale sprawdzą się pieczone ziemniaki lub frytki. Możesz także zestawić kurczaka z warzywnym puree. Pełna dowolność! Po przygotowaniu naszej receptury koniecznie podziel się z nami opinią. Czekamy na Twój komentarz.