
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż wysyp na sitko i wypłucz pod zimną bieżącą wodą. Płucz do momentu, gdy woda będzie klarowna.
Krok 2
W garnku rozpuść margarynę, dodaj czosnek a następnie pokrojoną w kostkę cebulę oraz pomidora. Smaż 3 minuty.
Krok 3
Do garnka wlej wodę, przypraw kostką Knorr i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Następnie wsyp wypłukany ryż, zamieszaj i przykryj garnek. Zmniejsz ogień i gotuj 15 minut. Po tym czasie garnek zdejmij z ognia i pozostaw przykryty na 5 minut. Gotowy ryż podawaj do grillowanych mięs.

Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do ryżu odrobinę posiekanej papryczki chilli.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































Ryż brazylijski

