
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
20 dekagramów
5 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę dokładnie umyj i porwij na małe kawałki.
Krok 2
Pomidory sparz w gorącej wodzie, obierz ze skóry, pokrój na ćwiartki.
Krok 3
Umyj ogórki i pokrój ze skórką na półplasterki.
Krok 4
Pokrój cebulę i oliwki w plasterki, fetę w kostkę.
Krok 5
Wymieszaj wszystkie składniki w salaterce.
Krok 6
Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr według przepisu na opakowaniu. Gotowym sosem polej sałatkę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka grecka
Sałatka grecka to szybki i prosty sposób na wykorzystanie różnych warzyw. Jej bazą jest zielona sałata, połączona z pomidorami, świeżym ogórkiem i czerwoną cebulą. Zmodyfikuj ją dodatkiem świeżej papryki albo rzodkiewki. Tym, co nadaje jej wyrazistości są oliwki oraz ser feta. Jakie oliwki wybrać? Sałatka będzie smaczna zarówno z zielonymi, jak i z czarnymi. Czarne mają nieco łagodniejszy smak. Różnice w kolorze nie wynikają z różnorodności gatunków, a z długości dojrzewania. Oliwki, które dłużej pozostawia się na drzewie, naturalnie ciemnieją. Spróbuj wykorzystać też brązowe oliwki Kalamata. Jeśli oliwki są małe, dodaj je do sałatki w całości albo w połówkach. Do krojenia fety użyj noża namoczonego w zimnej wodzie – dzięki temu uzyskasz równe kostki, które nie będą się rozpadały. Dobrym sposobem jest również użycie sera już pokrojonego. Jeśli lubisz wyrazisty smak ziół, wykorzystaj fetę w smakowej zalewie. Sałatkę polej delikatnym sosem na bazie oliwy i przypraw. Podaj ją z chlebem pita albo bagietką.