Dodaj do ksiązki kucharskiej Sałatka gyros warstwowa

Sałatka gyros warstwowa

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Sałatka gyros warstwowa - składniki:

  • ogórek - 1 sztuka
  • czerwone cebule - 2 sztuki
  • Majonez Babuni Hellmann's - 4 łyżki
  • olej do smażenia
  • natka do dekoracji

Sałatka gyros warstwowa - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój pierś z kurczaka w paski. Oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr i wstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Poszatkuj kapustę pekińską, a kukurydzę odsącz z zalewy. Cebule posiekaj w drobną kostkę.
  3. Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z wodą, a następnie połącz z majonezem.
  4. Wyjmij piersi z kurczaka z lodówki i usmaż je na złoty kolor, na lekko rozgrzanym oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i schłodź.
  5. Ogórka dokładnie umyj i pokrój w półplastry. Pomidory pokrój w kostkę.
  6. W salaterce układaj sałatkę w kolejności: połowa kapusty pekińskiej, przesmażona pierś z kurczaka, połowa sosu czosnkowego, ogórki, kukurydza, pomidory, reszta kapusty pekińskiej. Na koniec polej pozostałym sosem czosnkowym. Posyp cebulą i udekoruj natką.
Dodaj do książki kucharskiej

SAŁATKA GYROS WARSTWOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sałatka gyros warstwowa
    1.Pokrój pierś z kurczaka w paski. Oprósz Przyprawą do gyrosa Knorr i wstaw do lodówki na 30 minut.
  • 2
    Sałatka gyros warstwowa
    2.Poszatkuj kapustę pekińską, a kukurydzę odsącz z zalewy. Cebule posiekaj w drobną kostkę.
  • 3
    Sałatka gyros warstwowa
    3.Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z wodą, a następnie połącz z majonezem.
  • 4
    Sałatka gyros warstwowa
    4.Wyjmij piersi z kurczaka z lodówki i usmaż je na złoty kolor, na lekko rozgrzanym oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i schłodź.
  • 5
    Sałatka gyros warstwowa
    5.Ogórka dokładnie umyj i pokrój w półplastry. Pomidory pokrój w kostkę.
  • 6
    Sałatka gyros warstwowa
    6.W salaterce układaj sałatkę w kolejności: połowa kapusty pekińskiej, przesmażona pierś z kurczaka, połowa sosu czosnkowego, ogórki, kukurydza, pomidory, reszta kapusty pekińskiej. Na koniec polej pozostałym sosem czosnkowym. Posyp cebulą i udekoruj natką.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY CZOSNKOWY KNORR

    Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • Sałatka gyros warstwowa Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: