Sałatka ziemniaczana z musztardą - VIDEO
łatwe
152 osoby zapisały
Składniki
500 gramów
1 pęczek
4 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój w grube plastry. Podobnie pokrój kiełbasę.

Krok 2
Kiełbasę wraz z ziemniakami umieść w woreczku z opakowania Fix Knorr.

Krok 3
Dodaj przyprawę z opakowania Fix Knorr, zamknij szczelnie woreczek i całość dokładnie wymieszaj. Piecz w temperaturze 180 °C przez 25 minut. Gdy ziemniaki się upieką, otwórz ostrożnie torebkę i poczekaj, aż lekko wystygną.

Krok 4
Musztardę wymieszaj dokładnie z oliwą. Ogórka obierz i pokrój na plasterki, a natkę pietruszki posiekaj.

Krok 5
Przełóż ziemniaki i kiełbasę do miski. Wlej sos z musztardą i dodaj ogórki. Delikatnie wymieszaj. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej