Serowo-cebulowy chleb z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowo-cebulowy chleb z chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
191 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

204 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

8 gramów

350 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj papryczkę chili. Zmieszaj wszystkie składniki razem w dużej misce.

Krok 2

Wysmaruj formę do pieczenia miękkim masłem i wstaw ciasto.

Krok 3

Odstaw foremkę na 30 minut w ciepłe miejsce.

Krok 4

Piecz w 180 °C przez 40 minut.

1

Opinie o przepisie

  • Robert Matuszewski

    Robert Matuszewski , 18.11.2020

    Przepis wykonany 1:1 i jak dla mnie jest tam za dużo maślanki. Przy takiej ilości maślanki i mąki nie da się prawidłowo przygotować ciasta.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowo-cebulowy chleb z chili  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej