Skrzydełka inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka inaczej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
797 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

203 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

150 mililitrów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj i porozcinaj. Nacinając mięso z jednej strony, ściągnij je na jedną stronę kości, tak aby mięso zgromadziło się tylko po jednej stronie kości.

Skrzydełka inaczej  - Krok 1

Krok 2

Mięso oprósz dokładnie Fixem Knorr, ułóż na pergaminie i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 30 minut.

Skrzydełka inaczej  - Krok 2

Krok 3

W garnku wymieszaj śmietanę z sosem z opakowania Fixu Knorr i startym serem. Całość zagotuj, aż ser się rozpuści. Dodaj odrobinę drobno posiekanej papryczki chili. Podawaj z gorącymi skrzydełkami oraz chipsami taco.

Skrzydełka inaczej  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka inaczej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Skrzydełka inaczej Skrzydełka inaczej

Jeśli chcesz przyrządzić skrzydełka w nowy, oryginalny sposób, podaj je z gęstym serowym dipem oraz chrupiącymi kukurydzianymi nachosami. Takie danie sprawdzi się jako przekąska na przyjęciu lub grillu, ale możesz także podać je na kolację. Przygotowanie rozpocznij od umycia i porozcinania skrzydełek z kurczaka w taki sposób, aby całe mięso było zgromadzone po jednej stronie kości. Starannie oprósz je przyprawą meksykańską, ułóż na wyłożonej papierem blasze i piecz, aż ich skórka będzie zarumieniona i chrupiąca. Następnie przyrządź sos do skrzydełek, mieszając w rondelku kwaśną śmietanę ze startym na tarce żółtym serem, np. lekko pikantnym cheddarem lub ementalerem. Zagotuj, cały czas mieszając, aż ser całkowicie się rozpuści. Dodaj drobno posiekaną świeżą papryczkę chili, dzięki której dip nabierze pikantnego, wyrazistego smaku. Upieczone, gorące kawałki mięsa podawaj z ciepłym dipem oraz nachosami. Przyrządź smaczną i niebanalną potrawę z naszym prostym przepisem na skrzydełka inaczej.