Spaghetti z oliwkowym sosem video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

400 mililitrów

2 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa (bakłażana, pomidory, paprykę) umyj i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.

Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Do podsmażonego czosnku dodaj warzywa, pokrojone oliwki i kapary.

Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i tymiankiem. Następnie wlej na patelnię.

Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Dodaj ugotowany al dente makaron i posyp startym serem.

Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Paula Wlo

    Paula Wlo , 03.05.2018

    Nie smaczny przepis niestety . Lepsza klasyczna wersja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z oliwkowym sosem - VIDEOSpaghetti z oliwkowym sosem - VIDEO

Warzywa (bakłażana, pomidory, paprykę) umyj i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.