Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
400 mililitrów
2 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
100 gramów
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa (bakłażana, pomidory, paprykę) umyj i pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 2
Do podsmażonego czosnku dodaj warzywa, pokrojone oliwki i kapary.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 400 ml wody i tymiankiem. Następnie wlej na patelnię.

Krok 4
Dodaj ugotowany al dente makaron i posyp startym serem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej