
Składniki
8 sztuk
3 sztuki
4 łyżki
sos:
200 mililitrów
2 łyżki
50 gramów
300 gramów
2 łyżki
800 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną i wypatroszoną rybę pokrój na porcje. Cebule posiekaj. Grzyby oczyść i pokrój na plastry.
Krok 2
Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Po przestudzeniu pokrój w plastry. Mąkę wymieszaj z Delikatem Knorr.
Krok 3
W panierce obtocz porcje suma i usmaż na oliwie. Cebulę zeszklij, dodaj grzyby i smaż kilka minut. Ziemianki podsmaż.
Krok 4
Fix Ryba zapiekana w sosie koperkowym Knorr wymieszaj ze śmietaną i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego przełóż kawałki usmażonej ryby, ziemniaki, grzyby z cebulą, zalej przygotowanym sosem, posyp startym serem, zapiekaj 15 minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej