Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki posypujemy przyprawą uniwersalną delikat knorr.

Krok 2

Białą kiełbasę obieramy z osłonki kroimy w plasterki i posypujemy przyprawą . Nakładamy plasterki na patyczek do grilla .

Krok 3

Patyczek najpierw namoczyć w wodzie . Gotowe szaszłyki układamy na ruszcie i grillujemy.Posypujemy szczypiorkiem przed podaniem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej