Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki posypujemy przyprawą uniwersalną delikat knorr.

Krok 2

Białą kiełbasę obieramy z osłonki kroimy w plasterki i posypujemy przyprawą . Nakładamy plasterki na patyczek do grilla .

Krok 3

Patyczek najpierw namoczyć w wodzie . Gotowe szaszłyki układamy na ruszcie i grillujemy.Posypujemy szczypiorkiem przed podaniem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyk z białej kiełbasy i cukinii prosto z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej