
Składniki
600 gramów
200 mililitrów
2 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój umyte i osuszone piersi na małe kwadratowe kawałki.

Krok 2
Wymieszaj je z jogurtem, Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i sokiem z cytryny. Przykryj i trzymaj w lodówce przez około 3 godziny.

Krok 3
Odsącz brzoskwinie na sitku i podziel na kawałki nieco większe niż mięso.

Krok 4
Nabijaj na szpadki na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń.

Krok 5
Piecz szaszłyki na grillu, obracając je co jakiś czas.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń
Drób to delikatne mięso, które w doskonały sposób łączy się z wieloma dodatkami, zarówno wytrawnymi, jak i słodkimi. Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń to świetna propozycja dla wszystkich miłośników mięs serwowanych na słodko. Kawałki kurczaka w jogurtowo-ziołowej marynacie nabierają soczystości, natomiast wyrazisty smak zamarynowanego, a następnie zgrillowanego kurczaka przełamuje mięsista brzoskwinia. Jeśli chcesz nieco urozmaicić szaszłyki, nabij na patyczki dodatkowo kawałki ananasa, papryki, czerwonej cebuli lub cukinii. Gotowe danie serwuj solo lub z ulubionymi dodatkami, na przykład ryżem, opiekanymi ziemniakami lub frytkami. Jako dodatek świetnie sprawdzi się też dip czosnkowy albo jogurtowy. Szaszłyki nie tylko doskonale smakują, ale dzięki wyrazistym kolorom apetycznie prezentują się na talerzu. Danie przyrządza się bardzo łatwo, a ponadto bez problemu da się je modyfikować, za każdym razem serwując szaszłyki w nieco innej odsłonie. Przekonaj się o tym – życzymy udanego grillowania.