Szaszłyki z brzoskwiniami - z kurczakiem: z piersi | Przepisy.pl pixel

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
1010 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

862 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

921 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

200 mililitrów

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój umyte i osuszone piersi na małe kwadratowe kawałki.

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj je z jogurtem, Przyprawą do złotego kurczaka Knorr i sokiem z cytryny. Przykryj i trzymaj w lodówce przez około 3 godziny.

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - Krok 2

Krok 3

Odsącz brzoskwinie na sitku i podziel na kawałki nieco większe niż mięso.

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - Krok 3

Krok 4

Nabijaj na szpadki na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń.

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - Krok 4

Krok 5

Piecz szaszłyki na grillu, obracając je co jakiś czas.

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - Krok 5
5

Opinie o przepisie

  • Marzena

    Marzena , 27.12.2021

    Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń + papryka zielona i cebulka delikatnie polane miodem. Taka mała modyfikacja.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 13.07.2016

    Zachęcamy do modyfikowania naszych pomysłów :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 13.07.2016

    SZASZŁYKI Z KURCZAKA BEZ DAC BRZOSKIWAN, RAZEM Z CUKINĄ, PAPRYKĄ I CEBULĄ Z PRZYPRAWAMI KURCZAKA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Prokopczuk

    Joanna Prokopczuk , 28.05.2016

    Zrobiłam bardzo dobry

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Malinowska

    Krystyna Malinowska , 02.05.2016

    brzoskwinia cebula kurczak cebula pieczarka papryka brzoskwinia kurczak pieczarka:)) spróbuj !!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Drób to delikatne mięso, które w doskonały sposób łączy się z wieloma dodatkami, zarówno wytrawnymi, jak i słodkimi. Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń to świetna propozycja dla wszystkich miłośników mięs serwowanych na słodko. Kawałki kurczaka w jogurtowo-ziołowej marynacie nabierają soczystości, natomiast wyrazisty smak zamarynowanego, a następnie zgrillowanego kurczaka przełamuje mięsista brzoskwinia. Jeśli chcesz nieco urozmaicić szaszłyki, nabij na patyczki dodatkowo kawałki ananasa, papryki, czerwonej cebuli lub cukinii. Gotowe danie serwuj solo lub z ulubionymi dodatkami, na przykład ryżem, opiekanymi ziemniakami lub frytkami. Jako dodatek świetnie sprawdzi się też dip czosnkowy albo jogurtowy. Szaszłyki nie tylko doskonale smakują, ale dzięki wyrazistym kolorom apetycznie prezentują się na talerzu. Danie przyrządza się bardzo łatwo, a ponadto bez problemu da się je modyfikować, za każdym razem serwując szaszłyki w nieco innej odsłonie. Przekonaj się o tym – życzymy udanego grillowania.