Dodaj do ksiązki kucharskiej Szaszłyki z mięsa mielonego

Szaszłyki z mięsa mielonego

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Szaszłyki z mięsa mielonego - składniki:

  • pęczek dymki - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 1 sztuka
  • mleko - 1 szklanka
  • olej - 2 łyżki

Szaszłyki z mięsa mielonego - Sposób przygotowania:

  1. Namocz bułkę w mleku. Następnie opłucz natkę, otrzep ją z wody i posiekaj. Cebulę obierz i również drobno posiekaj.
  2. Odciśnij bułkę i wymieszaj ją z mięsem. Następnie dodaj cebulę, jajko, posiekaną pietruszkę, łyżkę przyprawy Knorr i olej.
  3. Oczyść dymkę, odetnij szczypior (można go dodać do sałatki), cebulę pokrój w talarki.
  4. Z masy mięsnej uformuj kulki i ponadziewaj je na szpadki na przemian z cebulą.
  5. Grilluj szaszłyki przez 10-12 minut – do momentu, kiedy mięso będzie rumiane. Podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

SZASZŁYKI Z MIĘSA MIELONEGO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Namocz bułkę w mleku. Następnie opłucz natkę, otrzep ją z wody i posiekaj. Cebulę obierz i również drobno posiekaj.

2

Odciśnij bułkę i wymieszaj ją z mięsem. Następnie dodaj cebulę, jajko, posiekaną pietruszkę, łyżkę przyprawy Knorr i olej.

3

Oczyść dymkę, odetnij szczypior (można go dodać do sałatki), cebulę pokrój w talarki.

4

Z masy mięsnej uformuj kulki i ponadziewaj je na szpadki na przemian z cebulą.

5

Grilluj szaszłyki przez 10-12 minut – do momentu, kiedy mięso będzie rumiane. Podawaj.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Potrawka z grzybowo-ogorkowa, Zupa krem, biale wino, Chińskie sajgonki, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Pierś z kurczaka, po prostu gotuj, przepis na sos spaghetti z pomidorów, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, jajko z maka, Przepis z kurczak w oliwie, skrzydelka z kurczaka, Drobiowe racuszki, jogurt na ostro, Śliwka w boczku, Karp w galarecie, Ryż, Przepis z marynata do kurczaka, Żeberka - VIDEO, Ogórek, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Gyros, Soczysty kurczak z patelni z suszonymi pomidorami i mozzarellą , Ryba po grecku, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Przepis z przepisy zu, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sałatka z cykorią i malinami, Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga z przepiórczym jajem, Pomidorowy gulasz z curry, Przepis z sałata lodowa, pierś z kurczaka ze szpinakiem i serem, Tradycyjne lody jogurtowe z leśnymi owocami, Przepis z ziemniaki z czosnkiem, jajka kurczak, Kotlety mielone z ciecierzycą i suszonymi pomidorami, Zupa kalafiorowa, Pizza z chutneyem porzeczkowym, kozim serem, kiełbasa i tymiankiem, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Przepis z sos do zapiekanki makaronowej, Homar pieczony, Sos z czarnych jagód, Przepis z sałatka z k, Bigos, Sos czosnkowy na wódce, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, sałatki z mięsem, Cukinia zapiekana z serem, Hiszpańskie tapas: Marynowane pieczarki, pieczen ze schabu, Przepis z na miodzie, Schab, Sos włoski do spaghetti, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Tortilla, Zupa Casanovy, czyli borowikowa z nutą trufli , Placki, Zupa z halibuta, Pieczony schab z dynią i majerankiem, sos pesto z makaronem, Tortilla - VIDEO, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z smażone warzywa z kurczakiem