Dodaj do ksiązki kucharskiej Szaszłyki z mięsa mielonego

Szaszłyki z mięsa mielonego

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Szaszłyki z mięsa mielonego - składniki:

  • pęczek dymki - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 1 sztuka
  • mleko - 1 szklanka
  • olej - 2 łyżki

Szaszłyki z mięsa mielonego - Sposób przygotowania:

  1. Namocz bułkę w mleku. Następnie opłucz natkę, otrzep ją z wody i posiekaj. Cebulę obierz i również drobno posiekaj.
  2. Odciśnij bułkę i wymieszaj ją z mięsem. Następnie dodaj cebulę, jajko, posiekaną pietruszkę, łyżkę przyprawy Knorr i olej.
  3. Oczyść dymkę, odetnij szczypior (można go dodać do sałatki), cebulę pokrój w talarki.
  4. Z masy mięsnej uformuj kulki i ponadziewaj je na szpadki na przemian z cebulą.
  5. Grilluj szaszłyki przez 10-12 minut – do momentu, kiedy mięso będzie rumiane. Podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

SZASZŁYKI Z MIĘSA MIELONEGO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Namocz bułkę w mleku. Następnie opłucz natkę, otrzep ją z wody i posiekaj. Cebulę obierz i również drobno posiekaj.

2

Odciśnij bułkę i wymieszaj ją z mięsem. Następnie dodaj cebulę, jajko, posiekaną pietruszkę, łyżkę przyprawy Knorr i olej.

3

Oczyść dymkę, odetnij szczypior (można go dodać do sałatki), cebulę pokrój w talarki.

4

Z masy mięsnej uformuj kulki i ponadziewaj je na szpadki na przemian z cebulą.

5

Grilluj szaszłyki przez 10-12 minut – do momentu, kiedy mięso będzie rumiane. Podawaj.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Risotto grzybowe z wołowiną, knorr ziemniaki, Zupa z soczewicy, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!!, Dania z makaronem, Naleśniki, Pasta brokułowa na kanapki, sos do wolowiny, filet ryby, Surówka z kapusty pekińskiej, Żeberka, Przepis z mięso mielone wołowe, Karp, Placki ziemniaczane, kotlet de V, ciasteczka z miodem, Przepis z ryba pieczona w piekarniku filet, Torciki śledziowe-przekąska, Soczyste żeberka w coli, Zupa pomidorowa, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Indyk w marynacie jogurtowej (hinduskiej) , Duszone grzyby leśne po włosku, Dipy, Sałatka grecka z fetą, Pierogi z bananami, Zapiekanka rodzinna, Szybki obiad, Wspomnienie lata, sałatka z groszkiem i kukurydzą, Sałatka z marynowanym tofu, Kluski , kuchnia polska śledzie, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z naleśniki bez mleka -, pieczona karkówka w piekarniku, Musaka, Dorsz w cieście z sosem pomidorowo-imbirowym, Gofry ze szpinakiem na ostro , dania z ziemniaków gotowanych, parówki na obiad, Pomidorowy sos do pizzy, Mięsne kulki z niebieskim serem , Szaszłyki z jogurtem, czosnkiem i imbirem, Przepis z makaron z, Zupa grochowa, Ciasto na pierogi, Sałatka z pora, makaron do, Makaron z pieczoną kaczką, zapiekanki ryzowe, sosy z mięsem, obiad z piersia z kurczaka, Placki po węgiersku, kurczak serem, Grochowa, Chłopskie śniadanie po Śląsku, Dorsz z migdałami, Roladki z papryki, Potrawka z kurczaka, Pieczeń z serem feta, Makaron z brokułami, Barszcz biały