Dodaj do ksiązki kucharskiej Szaszłyki z mięsa mielonego

Szaszłyki z mięsa mielonego

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Szaszłyki z mięsa mielonego - składniki:

  • pęczek dymki - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 1 sztuka
  • mleko - 1 szklanka
  • olej - 2 łyżki

Szaszłyki z mięsa mielonego - Sposób przygotowania:

  1. Namocz bułkę w mleku. Następnie opłucz natkę, otrzep ją z wody i posiekaj. Cebulę obierz i również drobno posiekaj.
  2. Odciśnij bułkę i wymieszaj ją z mięsem. Następnie dodaj cebulę, jajko, posiekaną pietruszkę, łyżkę przyprawy Knorr i olej.
  3. Oczyść dymkę, odetnij szczypior (można go dodać do sałatki), cebulę pokrój w talarki.
  4. Z masy mięsnej uformuj kulki i ponadziewaj je na szpadki na przemian z cebulą.
  5. Grilluj szaszłyki przez 10-12 minut – do momentu, kiedy mięso będzie rumiane. Podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

SZASZŁYKI Z MIĘSA MIELONEGO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Namocz bułkę w mleku. Następnie opłucz natkę, otrzep ją z wody i posiekaj. Cebulę obierz i również drobno posiekaj.

2

Odciśnij bułkę i wymieszaj ją z mięsem. Następnie dodaj cebulę, jajko, posiekaną pietruszkę, łyżkę przyprawy Knorr i olej.

3

Oczyść dymkę, odetnij szczypior (można go dodać do sałatki), cebulę pokrój w talarki.

4

Z masy mięsnej uformuj kulki i ponadziewaj je na szpadki na przemian z cebulą.

5

Grilluj szaszłyki przez 10-12 minut – do momentu, kiedy mięso będzie rumiane. Podawaj.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa cebulowa, Ziemniaczana sałatka z curry, Karp w szarym sosie, papryka kurczak, Borowiki w sosie cytrynowo-śmietanowym, Drobiowe roladki z nadzieniem, Przepis z mieso w cieście, Schab pieczony, Sos marsala, Przepis z kurczak przepisy przepis, Przystawka z brokuł po indyjsku, Zupa pieczarkowa, Sałatka Gyros, Mielone, Schab w sosie porowo-serowym, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Kosmiczne ślimaki, Lekka zupa pomidorowa, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, smazony ryż z owocami morza, Sos szwedzki II, kluski łyżką kładzione, Endywia z wędzonką , Obiad, Przepis z jajek ugotowanych na twardo, Przepis z schab z grilla, Placki, Leczo z cukinii, farsz do kurczaka pieczonego, Przepis z sery żółte, mielone kotlety rybne, Wątróbka drobiowa z warzywnymi dodatkami, Gulasz myśliwski z kiełbasą , Pierogi, Przepis z obiad gulasz z warzywami, Gulasz cielęcy, kuchnia rosyjskiej, Karp w galarecie, rosyjska kuchnia, Polędwiczka z grzybami, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Spaghetti a la carbonara, Sos beszamelowy , Fasolka szparagowa zapiekana pod beszamelem, Ogórek, Ryż ze szparagami i groszkiem, Ananasowa polewa do deserów, Przepis z np mięsne, np pomidorowa, Przepis z szynka mielona, do ziemniaków, sos smietanowy do zapiekanki z makaronem, Szaszłyki z szynki w śliwkowym sosie, Marynowana feta, Chińskie sajgonki, Barszcz biały, sałatka z winogronem, Żeberka w kapuście, Amerykańska szarlotka, Spaghetti , Przepis z duża marchewka, Pierogi z kapustą i grzybami, Gulasz z kurczaka z papryką, Zapiekane papryki z kuskusem i fetą