Dodaj do ksiązki kucharskiej Szaszłyki z mięsa mielonego

Szaszłyki z mięsa mielonego

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Szaszłyki z mięsa mielonego - składniki:

  • pęczek dymki - 2 sztuki
  • natka pietruszki - 1 sztuka
  • mleko - 1 szklanka
  • olej - 2 łyżki

Szaszłyki z mięsa mielonego - Sposób przygotowania:

  1. Namocz bułkę w mleku. Następnie opłucz natkę, otrzep ją z wody i posiekaj. Cebulę obierz i również drobno posiekaj.
  2. Odciśnij bułkę i wymieszaj ją z mięsem. Następnie dodaj cebulę, jajko, posiekaną pietruszkę, łyżkę przyprawy Delikat Knorr i olej.
  3. Oczyść dymkę, odetnij szczypior (można go dodać do sałatki), cebulę pokrój w talarki.
  4. Z masy mięsnej uformuj kulki i ponadziewaj je na szpadki na przemian z cebulą.
  5. Grilluj szaszłyki przez 10-12 minut – do momentu, kiedy mięso będzie rumiane. Podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej

SZASZŁYKI Z MIĘSA MIELONEGO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Namocz bułkę w mleku. Następnie opłucz natkę, otrzep ją z wody i posiekaj. Cebulę obierz i również drobno posiekaj.

2

Odciśnij bułkę i wymieszaj ją z mięsem. Następnie dodaj cebulę, jajko, posiekaną pietruszkę, łyżkę przyprawy Delikat Knorr i olej.

3

Oczyść dymkę, odetnij szczypior (można go dodać do sałatki), cebulę pokrój w talarki.

4

Z masy mięsnej uformuj kulki i ponadziewaj je na szpadki na przemian z cebulą.

5

Grilluj szaszłyki przez 10-12 minut – do momentu, kiedy mięso będzie rumiane. Podawaj.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z roztarty czosnek, Przepis z makrela jako obiad, Sałatka z tuńczykiem, Kaczka, Ciasto na pizze, Polędwiczki, Makaron ze śmietaną i cukrem, Przepis z PO GRECKU, Pieczony pstrąg w cieście, Przepis z skrzydełka na patelni, Schab, Przepis z piersi z kurczaka z, przepis na obiad, Przepis z ziemniaki ćwiartki, Zupa krem z dyni - VIDEO, sos z szalotek, Przepis z mięso z indyka, Przepis z orzechy w miodzie, Lody kokosowe "Tropikalne wyspy", Krem brokułowy, Przepis z DIETA RYBA, Makaron soba w sosie winnym, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, zapiekanka na bułce, kwaśne jabłka, Przepis z Łyżka m, Grillowe party - VIDEO, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Udka kurczaka w winie, Przepis z piers w ciescie, Zapiekanka a’la lasagne , Pizza z grzybami i parmezanem, Smaczny cebulowy sos, Grillowane roladki z kurczaka a la Saltimbocca, Halibut zawijany w boczek z sosem pomidorowym, Ryż smażony z warzywami, Przepis z Polędwiczki Wieprzowe z warzywami, Przepis z sałatka z kurczakiem i serem plesniowym, Żeberka - VIDEO, Sos tatarski oryginalny, Naleśniki, Golonka, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Deser dla dzieci "Ośmiornica", Ratatui a’la Gousto, Chapati z twarogiem, Rosół, sosy do wątróbki, Jajka, Leczo, Deser dla dzieci "Pingwinek", Sałatka z czerwonych buraków, Pasta z sera i sardynek, hiszpańska kawa, Tłusty czwartek, Kasza, Wstążki z kurczakiem i papryką , Grzanki z kaparami, Roladki drobiowe, Dipy, Żeberka - VIDEO, Przepis z ugotowani pl kalafior z pieczarkami, Grillowany kurczak w sezamie , Zielona przekąska