
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
1.5 litra
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotkę oraz czosnek posiekaj i podsmaż w garnku na margarynie.

Krok 2
Zupę kurkową Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z przesmażoną szalotką.

Krok 3
Dolej śmietankę i gotuj wszystko około 5 minut.

Krok 4
W tym czasie zagotuj litr wody. Dodaj szczyptę soli i ocet. Woda powinna się powoli gotować, a nie wrzeć.

Krok 5
Teraz ugotuj jajko w koszulce. Rozbij je nad garnkiem z wodą i gotuj około 3-4 minut.

Krok 6
Za pomocą łyżki cedzakowej przełóż jajko na dno szerokiego i głębokiego talerza. Na wierzch wylej ostrożnie zupę. Całość udekoruj posiekanym szczypiorkiem i natychmiast podawaj. Najlepiej smakuje wraz z pieczywem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krem z kurek po francusku
Krem z kurek po francusku to smaczne, eleganckie i wykwintne danie, które idealnie nadaje się na uroczystą kolację lub niedzielny obiad. Do jej przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in. cebuli, torebki z kremową zupą z kurek, czosnku oraz śmietany. Cebulę oraz posiekany drobno ząbek czosnku podsmaż na rozgrzanym tłuszczu (dla podkreślenia smaku warto doprawić je świeżo zmielonym pieprzem, rozmarynem oraz kurkumą). Następnie dodaj wymieszaną z wodą zawartość opakowania kremowej zupy i gotuj całość przez co najmniej kilka minut. Przyrządzoną w ten sposób zupę przelej do głębokiego talerza i podawaj udekorowaną natką pietruszki, koperkiem lub listkami bazylii. Pamiętaj, że doskonałymi dodatkami do kremu z kurek będą ugotowane na twardo jajko, aromatyczne grzanki (na przykład czosnkowe) oraz świeże pieczywo. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj delikatny krem z kurek po francusku. Nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią na temat proponowanego dania. Smacznego!



































