Zupa pomidorowa z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z soczewicą

Danie jest źródłem witaminy A wspomagającej odporność

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

50 gramów

1.5 szklanki

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 garść

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Rozgrzać w garnku oliwę i podsmażyć cebulę, czosnek, imbir.

Krok 2

Dodać przepłukaną soczewicę oraz przyprawy, smażyć 1 minutę, zalać wodą do przykrycia wszystkich składników i gotować 15 min, aż soczewica będzie miękka.

Krok 3

Dodać pomidory i gotować kolejne 10 minut.

Krok 4

Po 10 minutach gotowania dodać napój kokosowy i wszystko dokładnie zblendować. Serwować z amarantusem, pestkami i natką z pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Porcja dania dostarcza istotną ilość witaminy A potrzebnej w codziennej diecie. Witamina A pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowa z soczewicąZupa pomidorowa z soczewicą

Rozgrzać w garnku oliwę i podsmażyć cebulę, czosnek, imbir.