Zupa pomidorowa z soczewicą
Danie jest źródłem witaminy A wspomagającej odporność
łatwe
38 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
50 gramów
1.5 szklanki
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 garść
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Rozgrzać w garnku oliwę i podsmażyć cebulę, czosnek, imbir.
Krok 2
Dodać przepłukaną soczewicę oraz przyprawy, smażyć 1 minutę, zalać wodą do przykrycia wszystkich składników i gotować 15 min, aż soczewica będzie miękka.
Krok 3
Dodać pomidory i gotować kolejne 10 minut.
Krok 4
Po 10 minutach gotowania dodać napój kokosowy i wszystko dokładnie zblendować. Serwować z amarantusem, pestkami i natką z pietruszki.

Dobra rada:
Porcja dania dostarcza istotną ilość witaminy A potrzebnej w codziennej diecie. Witamina A pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Spożywaj, jako element zrównoważonej i zróżnicowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























Zupa pomidorowa z soczewicą

