Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa ramen z mięsem z kaczki

Zupa ramen z mięsem z kaczki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Zupa ramen z mięsem z kaczki - składniki:

  • zielona fasolka szparagowa - 100 gramów
  • biała kapusta - 10 gramów
  • pędy bambusa - 20 gramów
  • zielony groszek mrożony - 20 gramów
  • jajka ugotowane na twardo - 2 sztuki

Zupa ramen z mięsem z kaczki - Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj bulion wołowy. Dopraw go do smaku kilkoma kroplami sosu sojowego i Bulionetką domową wołową Knorr.
  2. Pierś z kaczki zamarynuj w pozostałym sosie sojowym. Odstaw na 20 minut, po czym usmaż tak, aby w środku była jeszcze różowa.
  3. Grzyby boczniaki pokrój w paski, ugotuj w wywarze. Obetnij końcówki z fasolki szparagowej i ugotuj w osolonej wodzie.
  4. Makaron z trzech opakowań nudli Knorr zalej gotującą się wodą, naczynie przykryj i odstaw na 4 minuty, żeby makaron zmiękł.
  5. Kapustę pokrój w cienkie paseczki. Zielony groszek rozmroź.
  6. W czterech miskach ułóż odsączony makaron, kawałki grzybów, zielony groszek, kawałki fasoli szparagowej, plastry piersi z kaczki, kapustę pekińską, połówkę ugotowanego na twardo jajka i pędy bambusa. Całość zalej gorącym bulionem.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA RAMEN Z MIĘSEM Z KACZKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa ramen z mięsem z kaczki
    1.Zagotuj bulion wołowy. Dopraw go do smaku kilkoma kroplami sosu sojowego i Bulionetką domową wołową Knorr.
  • 2
    Zupa ramen z mięsem z kaczki
    2.Pierś z kaczki zamarynuj w pozostałym sosie sojowym. Odstaw na 20 minut, po czym usmaż tak, aby w środku była jeszcze różowa.
  • 3
    Zupa ramen z mięsem z kaczki
    3.Grzyby boczniaki pokrój w paski, ugotuj w wywarze. Obetnij końcówki z fasolki szparagowej i ugotuj w osolonej wodzie.
  • 4
    Zupa ramen z mięsem z kaczki
    4.Makaron z trzech opakowań nudli Knorr zalej gotującą się wodą, naczynie przykryj i odstaw na 4 minuty, żeby makaron zmiękł.
  • 5
    Zupa ramen z mięsem z kaczki
    5.Kapustę pokrój w cienkie paseczki. Zielony groszek rozmroź.
  • 6
    Zupa ramen z mięsem z kaczki
    6.W czterech miskach ułóż odsączony makaron, kawałki grzybów, zielony groszek, kawałki fasoli szparagowej, plastry piersi z kaczki, kapustę pekińską, połówkę ugotowanego na twardo jajka i pędy bambusa. Całość zalej gorącym bulionem.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NUDLE KURCZĘ PIECZONE KNORR

    Nudle Kurczę pieczone Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z przyprawy pl, marynata do karkowki, Sos Harissa, Dip meksykański, Indyk, sałatka z ziemniaków i boczku, Zupa z soczewicy, Przepis z sos z zeberek wieprzowych, sałatka z pieczarkami i ryżem, Talerz serów, Zupa cebulowa, Sałatka z porów, Gyros, kurczak pieczony z jabłkami, zurek z biala kielbasa -, Barszcz, Schab w pięciu smakach, Przepis z ryba smażona w cieście naleśnikowym, Sos Harissa, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Chińskie sajgonki, koper włoski, Placuszki z miętą, Ziołowe żeberka z grilla, Naleśniki doskonałe, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, gotowanej wody, Zupa warzywna z pasternakiem, Tortilla 5 smaków, polska kielbasa z cebula, kurczak z sezamem na ostro, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Dynia, Dolmathakia yialantzi – faszerowane liście winorośli, Drobiowe pulpeciki, Crostini z serem , Przepis z roladki z karkówki, Sałatka z brokułami i jajkiem, Kebab, Kapuśniak staropolski , Przepis z ryż mielone, kurczak al, Ryba po grecku, Pasta z wędzonego halibuta – „Smakosz”, Omlet biszkoptowy ze szpinakiem, Szpinak, ciasto na pizz, Chrupiące kurczaki z mozzarellą, Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ, Przepis z kurczak ryż papryka, Wyśmienite nadziewane pomidorki, Placki ziemniaczane, Jajka, Zupa cebulowa, Przepis z biszkopt z octem, Makaron z delikatnymi owocami morza, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, sznycel cielecy, Omlet z serem kozim, pieczarkami i dymką, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, sałatki marynowane, Kapuśniak staropolski