
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
1 łyżka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i śledzie pokrój w kostkę o boku 1 cm.

Krok 2
Cebulkę drobno pokrój, a koperek posiekaj.

Krok 3
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Krok 4
Wymieszaj wszystkie składniki. Podawaj z grzankami. Do sałatki możesz również dodać groszek konserwowy.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka śledziowa
Sałatka śledziowa to danie obowiązkowe na nie tylko świątecznym stole, ale na każdym przyjęciu. Ta pyszna i prosta w przygotowaniu potrawa uświetni każdą okazję. Soczysty, słony śledzik i ziemniaczki otulone kremowym sosem z dodatkiem sera żółtego znajdą wielu zwolenników. Cebula i świeży koperek nadają sałatce charakteru, a sok z cytryny zapewni odżywczą nutę. Przygotowanie tej potrawy jest banalnie proste. Wystarczy, że nieco wcześniej ugotujesz ziemniaki, wszystkie składniki pokroisz w kostkę i dodasz majonezowy sos wzmocniony smakiem startego sera. Ciekawym urozmaiceniem popularnej sałatki śledziowej będą grzanki. Chrupiące kosteczki smakują najlepiej, jeżeli przygotujesz je samodzielnie, podsmażając na tłuszczu z dodatkiem ulubionych ziół. Do gotowej sałatki można dodać także groszek konserwowy. Smacznego!