Makaron z sosem borowikowym - z tagliatelle | Przepisy.pl pixel

Makaron z sosem borowikowym po włosku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
494 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

417 osób wydrukowało

Pobierz pdf

580 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

8 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podduś na tłuszczu do miękkości grzyby z cebulą i czosnkiem, uważając, by się nie przypaliły.

Makaron z sosem borowikowym po włosku - Krok 1

Krok 2

Przygotuj Sos borowikowy Knorr według przepisu na opakowaniu i rozprowadź go ze śmietaną i żółtkiem.

Makaron z sosem borowikowym po włosku - Krok 2

Krok 3

Dodaj sos do grzybów, wymieszaj. Wsyp pietruszkę, następnie dopraw do smaku pieprzem i solą jeśli zachodzi taka potrzeba.

Makaron z sosem borowikowym po włosku - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj gotowy sos ze świeżo ugotowanym makaronem i od razu podawaj.

Makaron z sosem borowikowym po włosku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Hinduska

    Hinduska , 29.06.2024

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem borowikowym po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem borowikowym po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem borowikowym po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem borowikowym po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem borowikowym po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem borowikowym po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem borowikowym po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem borowikowym po włosku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z sosem borowikowym po włoskuMakaron z sosem borowikowym po włosku

Makaron z sosem borowikowym po włosku jest prostym i niezwykle aromatycznym daniem. Makaron to składnik podstawowy włoskiej kuchni, ale w Polsce jest uwielbiany tak samo, jak na Południu Europy. Grzyby z kolei kojarzą się nam z rodzimą kuchnią, co sprawia, że to danie z całą pewnością przypadnie wam do gustu. Dania makaronowe cechuje szybkość wykonania i eksplozja smaku prostych, aromatycznych składników. Tylko od twojej wyobraźni zależy, co znajdzie się w sosie. Kremowy sos borowikowy, którym polejesz gniazdo makaronu wstążki, to połącznie klasyczne i sprawdzone. Sos przygotujesz ekspresowo z pomocą opakowania Sosu borowikowego Knorr. Nasz szef kuchni zdradza tajemnicę jego idealnej konsystencji – by taką uzyskać, dodaj do niego żółtko jajka i śmietanę. Sos gotuj na delikatnym ogniu, dzięki czemu nie zwarzy się. Pamiętaj, aby przed podaniem, posypać danie zieloną pietruszką.