Puzzlowe tosty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puzzlowe tosty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

4 plastry

0.5 łyżeczki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Razem z dzieckiem posmaruj pieczywo margaryną.

Krok 2

Pokrój pomidory i ogórka w plastry. Następnie pozwól dziecku układać na 4 kromkach składniki, czyli ser, szynkę, pomidora oraz ogórka.

Krok 3

Posyp kanapki Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr oraz bazylią i przykryj drugą kromką.

Krok 4

Upiecz kanapki w piekarniku do momentu, gdy ser się rozpuści (możesz również usmażyć tosty na domowym grillu).

Krok 5

Jak tylko potrawa lekko wystygnie razem z dzieckiem wycinaj dowolne kształty, np. trójkąty, możesz również użyć gotowych foremek.

Krok 6

Gotowe podawaj najlepiej z odrobiną ketchupu. Na tostach dzieci mogą dowolnie układać plastry pomidorków i ogórka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puzzlowe tosty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej