
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 ziarna
3 listków
4 ziarna
300 gramów
250 mililitrów
15 mililitrów
150 gramów
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj wywar z 2 litrów wody, mięsa i warzyw, z dodatkiem przypraw oraz kostki rosołowej Knorr.
Krok 2
Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Dodaj do wywaru i gotuj do momentu, kiedy ziemniaki zmiękną.
Krok 3
Przecedź wywar, pozostaw w nim wszystkie białe warzywa.
Krok 4
Dodaj śmietanę, całą zupę zmiksuj na jednolitą masę. Dopraw do smaku skruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr, sokiem z cytryny i oliwą truflową.
Krok 5
Podawaj posypaną siekanymi orzechami laskowymi.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


































