
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 ziarna
3 listków
4 ziarna
300 gramów
250 mililitrów
15 mililitrów
150 gramów
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj wywar z 2 litrów wody, mięsa i warzyw, z dodatkiem przypraw oraz kostki rosołowej Knorr.
Krok 2
Obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Dodaj do wywaru i gotuj do momentu, kiedy ziemniaki zmiękną.
Krok 3
Przecedź wywar, pozostaw w nim wszystkie białe warzywa.
Krok 4
Dodaj śmietanę, całą zupę zmiksuj na jednolitą masę. Dopraw do smaku skruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr, sokiem z cytryny i oliwą truflową.
Krok 5
Podawaj posypaną siekanymi orzechami laskowymi.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej