
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
6 plastrów
1 sztuka
100 gramów
7 łyżek
1 opakowanie
1 szczypta
3 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Upieczone ziemniaki przekrój wzdłuż na połówki, wydrąż miąższ, a następnie posiekaj go.
Krok 2
Boczek oraz cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj miąższ z ziemniaków i dopraw Fixem Knorr oraz pieprzem cayenne.
Krok 3
Gotowy farsz nałóż do ziemniaczanych łupin, wierzch posyp cheddarem oraz fetą.
Krok 4
Ziemniaki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 °C na 15 minut.
Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem Hellmann's i łyżką oliwy. Upieczone i gorące ziemniaki podawaj z przygotowanym dipem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej