Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane łódeczki z ziemniaków

Faszerowane łódeczki z ziemniaków

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Faszerowane łódeczki z ziemniaków - składniki:

  • sól i pieprz do smaku
  • pieprz cayenne - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • ser feta - 3 łyżki
  • ketchup - 7 łyżek

Faszerowane łódeczki z ziemniaków - Sposób przygotowania:

  1. Upieczone ziemniaki przekrój wzdłuż na połówki, wydrąż miąższ a następnie posiekaj go.
  2. Boczek oraz cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj miąższ z ziemniaków i dopraw Fixem Knorr oraz pieprzem cayenne.
  3. Gotowy farsz nałóż do ziemniaczanych łupin, wierzch posyp cheddarem oraz fetą. Zawartość mniejszej saszetki wymieszaj z ketchupem i łyżką oliwy.
  4. Ziemniaki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 minut. Gorące podawaj z przygotowanym dipem.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE ŁÓDECZKI Z ZIEMNIAKÓW - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Upieczone ziemniaki przekrój wzdłuż na połówki, wydrąż miąższ a następnie posiekaj go.

2

Boczek oraz cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj miąższ z ziemniaków i dopraw Fixem Knorr oraz pieprzem cayenne.

3

Gotowy farsz nałóż do ziemniaczanych łupin, wierzch posyp cheddarem oraz fetą. Zawartość mniejszej saszetki wymieszaj z ketchupem i łyżką oliwy.

4

Ziemniaki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 minut. Gorące podawaj z przygotowanym dipem.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    KNORR FIX DOMOWE FRYTKI Z DIPEM MEKSYKAŃSKIM

    Knorr Fix Domowe frytki z dipem meksykańskim
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kebab z grilla , Sałatka ze śledziem, Sałatki z makaronem, ciasto latwe, Risotto z szynką i zielonym groszkiem, Bigos domowy, roladki z ryby, Gołąbki, Ciasto na pizze, Piżmowa dynia z owocami morza, Sałatka z makaronem tagiatelle, Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, Indyk, Racuchy drożdżowe, Sałatka „miraż”, Przepis z zupy bez śmietany, Polędwiczki wieprzowe, Krem brokułowy, Przepis z gotowane mieso, Sałatka Gyros, Kotlet de volaille - VIDEO, Chińskie sajgonki, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami, kuchnia polska co zrobic ze schabu, Plastry cukini w oleju, Pieczony kurczak w pikantnej skórce, Sałatka z ośmiornicy, Karp, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z zupy na żeberkach wędzonych, Zupa Harira z ciecierzycą, roladki z karkówki, Schab, Przepis z ser ziemniaki, Dekoracyjne kanapki z wędzonym łososiem, zupa z rybich głów, makaron na s, Carbonara, papier ryżowy, Przepis z ciasto francuskie z mięsem, Placuszki z cukinii, sałatka miodowo - musztardowa, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Placek z marchewką i cukinią, Obiad z kapusty kiszonej, Śledzie, Sałatka z porów, Przepis z makaron i ser, Pomidory z grilla z serem, Przepis z duszenie go, Przepis z makarony czosnek, Dania z ryżem, Pieczona szynka w pomidorowym cieście, Zupa pieczarkowa, gotowana ryba, Zapiekane nachos z serem, makaron z s, Przepis z sałatki bezmięsne, Leczo, Zupa gulaszowa, Zapiekany makaron z jabłkami, letni obiad, Zupa ogórkowa - VIDEO