Dodaj do ksiązki kucharskiej Golonka po bawarsku

Golonka po bawarsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Golonka po bawarsku - składniki:

  • piwo - 1 litr
  • pietruszka - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz czarny w ziarenkach - 6 ziaren

Golonka po bawarsku - Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść i ponacinaj. Natrzyj dokładnie przyprawą Knorr oraz czosnkiem. Odstaw, na co najmniej 2 godziny.
  2. Poszatkuj cebule. Do garnka zetrzyj warzywa, dodaj cebule, całość zalej 2 litrami wody. Dodaj przyprawy. Obgotuj w takim wywarze golonki przez 30 minut.
  3. Następnie przełóż mięso do brytfanki, podlej wywarem wyławiając większość warzyw i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę.
  4. Po tym czasie polej golonki piwem i piecz jeszcze prze godzinę, polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia, do momentu, kiedy mięso zrobi się rumiane. Podawaj z chlebem, ziemniakami lub kluskami.
Dodaj do książki kucharskiej

GOLONKA PO BAWARSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Golonka po bawarsku
    1.Mięso oczyść i ponacinaj. Natrzyj dokładnie przyprawą Knorr oraz czosnkiem. Odstaw, na co najmniej 2 godziny.
  • 2
    Golonka po bawarsku
    2.Poszatkuj cebule. Do garnka zetrzyj warzywa, dodaj cebule, całość zalej 2 litrami wody. Dodaj przyprawy. Obgotuj w takim wywarze golonki przez 30 minut.
  • 3
    Golonka po bawarsku
    3.Następnie przełóż mięso do brytfanki, podlej wywarem wyławiając większość warzyw i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę.
  • 4
    Golonka po bawarsku
    4.Po tym czasie polej golonki piwem i piecz jeszcze prze godzinę, polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia, do momentu, kiedy mięso zrobi się rumiane. Podawaj z chlebem, ziemniakami lub kluskami.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Spaghetti Bolognese, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, ubite jajko, Flaki po polsku z pulpetami, Przepis z sałatka tortellini, Pasztet z gęsich wątróbek, Przepis z sałatka Z PAPRYKĄ I KURCZAKIEM, Wołowina z kaszą gryczaną, Karp faszerowany po żydowsku z kopytkami – 1, Dania z ryżem, Rolada ziemniaczana, Zupa cebulowa, Dania z makaronem, Przepis z desery z cz, Zupa ogórkowa - VIDEO, Przepis z ryba smażona w cieście, Sałatka z truskawkami i grillowanym kurczakiem, Sałatka Gyros, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Zapiekany oscypek, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Przepis z bulka tarta, Sałatka z brokułami i jajkiem, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Porcja wieprzowa, przepis na pite do kebaba, Obiad, Ziemniaki duszone z rozmarynem, ryz z piersią z kurczaka, Przepis z ry ba i ciasto francuskie, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Kosmiczne ślimaki, Kaczka, Żurek, Sos cumberland - VIDEO, Spaghetti z brokułem i serem brie, Przepis z ugotowani - desery - -, Potrawka z kurczaka, Ryba po grecku, Ucha carska, Przepis z tarta ze, kotlet mielony z, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i szpinakiem, poledwiczki wieprzowe ze szpinakiem, zapiekanka z brokułami i makaronem, Krokiety ziemniaczane jajkami, Przepis z sos do marchewki z groszkiem, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Słodka kasza jaglana, Ryba, Przepis z potrawy z woka, Sos z marakui, Kurczak, Sałatka grecka z jogurtem , sałatka z wedzonym kurczakiem, Makaron z sosem śmietanowym, przepisy wloskie, Kanapki z śródziemnomorską salsą z tuńczykiem, Pieczeń, Przepis z łosoś smażony z przyprawami, Zupy, Pierś z kurczaka, Salsa