Dodaj do ksiązki kucharskiej Golonka po bawarsku

Golonka po bawarsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Golonka po bawarsku - składniki:

  • piwo - 1 litr
  • pietruszka - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz czarny w ziarenkach - 6 ziaren

Golonka po bawarsku - Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść i ponacinaj. Natrzyj dokładnie przyprawą Knorr oraz czosnkiem. Odstaw, na co najmniej 2 godziny.
  2. Poszatkuj cebule. Do garnka zetrzyj warzywa, dodaj cebule, całość zalej 2 litrami wody. Dodaj przyprawy. Obgotuj w takim wywarze golonki przez 30 minut.
  3. Następnie przełóż mięso do brytfanki, podlej wywarem wyławiając większość warzyw i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę.
  4. Po tym czasie polej golonki piwem i piecz jeszcze prze godzinę, polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia, do momentu, kiedy mięso zrobi się rumiane. Podawaj z chlebem, ziemniakami lub kluskami.
Dodaj do książki kucharskiej

GOLONKA PO BAWARSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Golonka po bawarsku
    1.Mięso oczyść i ponacinaj. Natrzyj dokładnie przyprawą Knorr oraz czosnkiem. Odstaw, na co najmniej 2 godziny.
  • 2
    Golonka po bawarsku
    2.Poszatkuj cebule. Do garnka zetrzyj warzywa, dodaj cebule, całość zalej 2 litrami wody. Dodaj przyprawy. Obgotuj w takim wywarze golonki przez 30 minut.
  • 3
    Golonka po bawarsku
    3.Następnie przełóż mięso do brytfanki, podlej wywarem wyławiając większość warzyw i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez godzinę.
  • 4
    Golonka po bawarsku
    4.Po tym czasie polej golonki piwem i piecz jeszcze prze godzinę, polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia, do momentu, kiedy mięso zrobi się rumiane. Podawaj z chlebem, ziemniakami lub kluskami.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Żeberka - VIDEO, Gruszki w sosie karmelowym, smażony makaron z kurczakiem i warzywami, Kaczka, Sałatka z pora, sos z karkówki, Słoneczny deser ananasowy, Przepis z mieso mielone pieczone z farszem, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Potrawy wielkanocne, Zupa jarzynowa I, Potrawy wigilijne, Wykwintny chłodnik z botwiny, Leczo z cukinii, bulka tarta, Przepis z kurczak ze sliwka, TAPAS: Papryka w cieście, Kluski , Aromatyczna karkówka z patelni, Diabelsko szybkie spaghetti, sos-do-makaronu, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Gulasz, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Sałatka Gyros, zapiekana z makaronem, Jajka na pomidorach i papryce, Kapusta z grochem, Duszone ziemniaki z rybą, Babka majonezowa, Przepis z sałatka z piersi, Surówka z kapusty pekińskiej, Przepis z polędwiczki w sosie grzybowym, Zapiekane kanapki z szynką i serem , pieczony schab w ziolach, Ryż smażony z warzywami, Zupa z dyni, Pikantna zupa po meksykańsku, pesto sos, Pierogi z drobiem i suszonymi pomidorami , Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Dipy, Placki ziemniaczane, Przepis z ciasto d, Zapiekanka Gyros , Żurek góralski, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z boze narodzenie, Babka makaronowa z jabłkami, Przepis z krewetki mrożone, Zapiekanka makaronowa, Baranina duszona, Zupa z kurczęcia z grzybami, kluski łyżką kładzione, Przepis z zapiekanka z kalafiora i mięsa, Leczo z cukinii, Fusilli w kremowym sosie z wołowiną i grzybami, Przepis z sos do fondue, czosnek z ziołami, Śledzie, Golonka, Gruszki w sosie karmelowym, Przepis z zapiekanka z serem i szpinakiem, Kanapki z twarożkiem, miodem i figą