Dodaj do ksiązki kucharskiej Golonka po bawarsku

Golonka po bawarsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Golonka po bawarsku - składniki:

  • piwo - 1 litr
  • pietruszka - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz czarny w ziarenkach - 6 ziaren

Golonka po bawarsku - Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść i ponacinaj. Natrzyj dokładnie marynatą Knorr oraz czosnkiem. Odstaw, na co najmniej 2 godziny.
  2. Poszatkuj cebulę. Do garnka zetrzyj warzywa, dodaj cebulę, całość zalej 2 litarmi wody. Dodaj przyprawy. Obgotuj w takim wywarze golonki przez 30 minut.
  3. Następnie przełóż mięso do brytfanki, podlej wywarem wyławiając większość warzyw i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniki przez godzinę.
  4. Po tym czasie polej golonki piwem i piecz jeszcze prze godzinę, polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia, do momentu kiedy mięso zrobi się rumiane. Podawaj z chlebem, ziemniakami lub kluskami.
Dodaj do książki kucharskiej

GOLONKA PO BAWARSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Golonka po bawarsku
    1.Mięso oczyść i ponacinaj. Natrzyj dokładnie marynatą Knorr oraz czosnkiem. Odstaw, na co najmniej 2 godziny.
  • 2
    Golonka po bawarsku
    2.Poszatkuj cebulę. Do garnka zetrzyj warzywa, dodaj cebulę, całość zalej 2 litarmi wody. Dodaj przyprawy. Obgotuj w takim wywarze golonki przez 30 minut.
  • 3
    Golonka po bawarsku
    3.Następnie przełóż mięso do brytfanki, podlej wywarem wyławiając większość warzyw i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniki przez godzinę.
  • 4
    Golonka po bawarsku
    4.Po tym czasie polej golonki piwem i piecz jeszcze prze godzinę, polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia, do momentu kiedy mięso zrobi się rumiane. Podawaj z chlebem, ziemniakami lub kluskami.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z sałatka z makaronu tortelini, zupa z białej kiełbasy, Sałatka szpinakowa z malinami i twarogiem, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Kebab w kajzerce, Grillowany boczek z syropem klonowym , Surówka z czerwona fasola, Sałatki z makaronem, Przepis z sałatki z białą fasolą, makarony z sosem c, Polędwiczki, obiad w pół godziny, Królewski tort, Sałatka z polędwiczką, Świąteczny pasztet, Przepis z sos do spaghetti przepis, Gulasz, pierogi ze szpinakiem i serem -, Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i brokułami, Kompot z malin, Wrapp z kurczaka w pszennej tortilli , Leczo - VIDEO , wiosenne sałatki przepisy, Przepis z kwaśna śmietana - do sosu, Obiad, Przystawki, Roladki z indyka w pomidorowym sosie, Gulasz wołowy z warzywami, Śledzie, Kasza, Lasagne z fetą, dynią i świeżym szpinakiem, Przepis z skrzydełka w kapuście, Gyros z kurczakiem, Juki ułańskie – schabowe kieszonki z pieczarkami, Wyśmienity filet z kaczki z sosem rabarbarowym i ziemniaczanym rosti, gołąbki z mięsa mielonego, Rolada ziemniaczana, Rosół, zapiekanka makaronowa z piersią z kurczakiem, kurczak w brytfannie, Zupa ogórkowa, Kanapka "Na płasko", Pieczeone parówki ze śliwką, mięso w panierce, Salsa, sałatka z kurczakiem wędzonym i orzechami włoskimi, Proste kotleciki z jajka, Jajka, Barszcz czerwony z uszkami, Sałatka z sosem musztardowym, schab pieczony z serem, Przepis z przepis na wz, Ziemniaki, pstrąg smażony na oleju, Pierogi z mięsem i kapustą, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Brokuły, Ciasto na pierogi, Przepis z przepis na kurczaka na ostro slodko, Przepis z gulasz z miesem, kapusta włoska, Tortilla - VIDEO, Spaghetti aglio olio, Karp w galarecie