Dodaj do ksiązki kucharskiej Golonka po bawarsku

Golonka po bawarsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Golonka po bawarsku - składniki:

  • piwo - 1 litr
  • pietruszka - 1 sztuka
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • pieprz czarny w ziarenkach - 6 ziaren

Golonka po bawarsku - Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść i ponacinaj. Natrzyj dokładnie marynatą Knorr oraz czosnkiem. Odstaw, na co najmniej 2 godziny.
  2. Poszatkuj cebulę. Do garnka zetrzyj warzywa, dodaj cebulę, całość zalej 2 litarmi wody. Dodaj przyprawy. Obgotuj w takim wywarze golonki przez 30 minut.
  3. Następnie przełóż mięso do brytfanki, podlej wywarem wyławiając większość warzyw i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniki przez godzinę.
  4. Po tym czasie polej golonki piwem i piecz jeszcze prze godzinę, polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia, do momentu kiedy mięso zrobi się rumiane. Podawaj z chlebem, ziemniakami lub kluskami.
Dodaj do książki kucharskiej

GOLONKA PO BAWARSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Golonka po bawarsku
    1.Mięso oczyść i ponacinaj. Natrzyj dokładnie marynatą Knorr oraz czosnkiem. Odstaw, na co najmniej 2 godziny.
  • 2
    Golonka po bawarsku
    2.Poszatkuj cebulę. Do garnka zetrzyj warzywa, dodaj cebulę, całość zalej 2 litarmi wody. Dodaj przyprawy. Obgotuj w takim wywarze golonki przez 30 minut.
  • 3
    Golonka po bawarsku
    3.Następnie przełóż mięso do brytfanki, podlej wywarem wyławiając większość warzyw i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniki przez godzinę.
  • 4
    Golonka po bawarsku
    4.Po tym czasie polej golonki piwem i piecz jeszcze prze godzinę, polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia, do momentu kiedy mięso zrobi się rumiane. Podawaj z chlebem, ziemniakami lub kluskami.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Naturalna Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z knorr przepis na sos sałatkowy jogurt naturalny, Przepis z kurczak z sosem kokosowym, Sałatka Gyros, Zupa dyniowa z czerwoną fasolką, Magicznie pieczone nektarynki, Sałatka marynowana, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Ziemniaki zapiekane w ziołach, pieczony ziemniak piekarnik, Leczo, Rolada ziemniaczana, Ciasto z wiórkami kokosowymi, Przepis z schab pieczony smażony, kaczka w galarecie, Sałatka z szynką i serem, Śniadanie mistrzów, Placuszki ziemniaczane z wołowinką w sosie chrzanowym, Przepis z ryż kukurydza, Jajka, Obiad, boczek na obiad, Kotlet de volaille - VIDEO, śledzie z jajkami, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kotlety, Ogórkowa z łososiem, Przepis z pieczone pierożki z warzywami, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Płatki róży w cieśnie naleśnikowym, Ryż z indykiem i brzoskwinią, Łosoś po japońsku z wasabi , Żeberka - VIDEO, zupa kalarepy, Kanapka hawajska , Przepis z zapiekanka kurczak, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , ser pleśniowy typu camembert, Aromatyczny schab, Placki ziemniaczane, Zupa po hiszpańsku na ostro, Przepis z piers w kostke, Zapiekanka rodzinna, Karp, Papryka, Gulasz drobiowy - VIDEO, ryba z czosnkiem, Spaghetti z tuńczykiem, Przepis z wołowina z rosolu, Dynia, Przepis z sałatka z czerwonych pomidorów, Chłodna sałatka, Zupa grochowa, Warzywne sticksy z ziołowym dipem, pstrąg pieczony w piekarniku, Przepis z sałatka ze smietana, kurczak po chińsku z warzywami makaronem, Marynata do karkówki pomidorowa z nutką majeranku, Placek po zbójnicku wersja 1, Gołąbki, Przepis z mieso w smietanie, Befsztyki z wołowiny, Grillowany kurczak w marynacie cytrynowej , Sałatki, Ryba po podhalańsku