Dodaj do ksiązki kucharskiej Grochówka wojskowa

Grochówka wojskowa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Grochówka wojskowa - składniki:

  • woda - 2 litry
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • pieprz - 3 ziarna
  • majeranek - 4 łyżki
  • ziele angielskie - 4 ziarna

Grochówka wojskowa - Sposób przygotowania:

  1. Groch dokładnie przepłucz, włóż do garnka, zalej wodą dodaj kość i przyprawy.
  2. Ziemniaki i marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę, po czym wrzuć do garnka.
  3. Zawartość garnka gotuj 15min, dodaj bulion na wędzonym boczku Knorr i pozostałe przyprawy.
  4. Gdy będzie miękki łyżką cedzakową wyjmij groch, marchewkę i ziemniaki ok. 100-150 g wrzuć do miski i całość zmiksuj.
  5. Następnie dodaj z powrotem do zupy.
  6. Dodaj kiełbasę pokrojoną w kostkę i gotuj całość ok. 1 godz. Gotowa zupę podawaj z bułką wrocławską.
Dodaj do książki kucharskiej

GROCHÓWKA WOJSKOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Grochówka wojskowa
    1.Groch dokładnie przepłucz, włóż do garnka, zalej wodą dodaj kość i przyprawy.
  • 2
    Grochówka wojskowa
    2.Ziemniaki i marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę, po czym wrzuć do garnka.
  • 3
    Grochówka wojskowa
    3.Zawartość garnka gotuj 15min, dodaj bulion na wędzonym boczku Knorr i pozostałe przyprawy.
  • 4
    Grochówka wojskowa
    4.Gdy będzie miękki łyżką cedzakową wyjmij groch, marchewkę i ziemniaki ok. 100-150 g wrzuć do miski i całość zmiksuj.
  • 5
    Grochówka wojskowa
    5.Następnie dodaj z powrotem do zupy.
  • 6
    Grochówka wojskowa
    6.Dodaj kiełbasę pokrojoną w kostkę i gotuj całość ok. 1 godz. Gotowa zupę podawaj z bułką wrocławską.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: