Dodaj do ksiązki kucharskiej Grochówka wojskowa

Grochówka wojskowa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Grochówka wojskowa - składniki:

  • woda - 2 litry
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • pieprz - 3 ziarna
  • majeranek - 4 łyżki
  • ziele angielskie - 4 ziarna

Grochówka wojskowa - Sposób przygotowania:

  1. Groch dokładnie przepłucz, włóż do garnka, zalej wodą dodaj kość i przyprawy.
  2. Ziemniaki i marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę, po czym wrzuć do garnka.
  3. Zawartość garnka gotuj 15min, dodaj bulion na wędzonym boczku Knorr i pozostałe przyprawy.
  4. Gdy będzie miękki łyżką cedzakową wyjmij groch, marchewkę i ziemniaki ok. 100-150 g wrzuć do miski i całość zmiksuj.
  5. Następnie dodaj z powrotem do zupy.
  6. Dodaj kiełbasę pokrojoną w kostkę i gotuj całość ok. 1 godz. Gotowa zupę podawaj z bułką wrocławską.
Dodaj do książki kucharskiej

GROCHÓWKA WOJSKOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Grochówka wojskowa
    1.Groch dokładnie przepłucz, włóż do garnka, zalej wodą dodaj kość i przyprawy.
  • 2
    Grochówka wojskowa
    2.Ziemniaki i marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę, po czym wrzuć do garnka.
  • 3
    Grochówka wojskowa
    3.Zawartość garnka gotuj 15min, dodaj bulion na wędzonym boczku Knorr i pozostałe przyprawy.
  • 4
    Grochówka wojskowa
    4.Gdy będzie miękki łyżką cedzakową wyjmij groch, marchewkę i ziemniaki ok. 100-150 g wrzuć do miski i całość zmiksuj.
  • 5
    Grochówka wojskowa
    5.Następnie dodaj z powrotem do zupy.
  • 6
    Grochówka wojskowa
    6.Dodaj kiełbasę pokrojoną w kostkę i gotuj całość ok. 1 godz. Gotowa zupę podawaj z bułką wrocławską.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULION NA WĘDZONYM BOCZKU KNORR

    Bulion na wędzonym boczku Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z przepisy zu, Ryba, Aromatyczna ryba w ziołach z cytrynową nutą, Ryby w cieście - fritto misto di mare, Sałatka grecka, soczewica zielona, Przepis z po prostu gotuj, Karnawałowa przekąska - Rolada pizza z ciasta francuskiego, zapiekanka z tartych ziemniaków, kuchnia w, ze schabu, Szpinak, Babeczki z cukinii, Polędwiczki, na miodzie, Zupa Mulligatwny, bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, Grillowana pierś z kurczaka podana na sałatce szpinakowej, Zapiekany Pan Kartofel, Bigos, Fasolka z kiełbasą Chorizo , Pierogi, Żebra po kasselsku z winnym aromatem, ryż arborio do risotto, Zupa z cykorii , Przepis z makarony z ziolami, Zapiekany Pan Kartofel, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Ciasto na pizze, Żeberka - VIDEO, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Lekka zupa pomidorowa, wykwintny obiad, Placuszki warzywne , Przepis z zupa ogórkowa z kiszonych ogórków, Pieprz w kulkach, Pierożki karelskie- Karjalanpiirakat, Sos mornay, Przepis z sałatka z jajkami i żółtym serem, Sosy, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Dania z ryżem, roztrzepane jajka, Sos słodko-kwaśny, Ryż, Krem ze szparagów, Przepis z zapiekanka bezmięsna, Sałatka grecka z fetą, pieczone mięso wieprzowe, Jajka w pomidorach, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, dodatki do obiadu, Zupa ogórkowa - VIDEO, Placki, pieczen ze schabu, sosy winegret, Pikantne sakiewki, Placki po węgiersku, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Zupa pomidorowa, Kiełbasa z dzika, Mielone, Zapiekanka wieloskładnikowa