Zupa z dyni tradycyjna z ziemniakami i jabłkiem | Przepisy.pl pixel

Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

90

heart
959 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1328 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1609 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Stop masło i podsmaż na nim cebulę, por i czosnek. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem  - Krok 1

Krok 2

Po chwili dodaj ziemniaki, dynię i kawałki jabłka, całość duś 5 minut.

Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem  - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj 0,5 l rosołu, przygotowanego z kostek rosołowo wołowych Knorr zgodnie z opisem na opakowaniu. Gotuj ok. 35 minut. Pod koniec gotowania dodaj zioła oraz pieprz.

Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem  - Krok 3

Krok 4

Zmiksuj zupę i przetrzyj przez sito, po czym dopraw solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem  - Krok 4

Krok 5

Przed podaniem dodaj do kremu z dyni jogurt i szczypiorek.

Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem  - Krok 5
14

Opinie o przepisie

  • Żaneta Frąckowiak

    Żaneta Frąckowiak , 20.09.2017

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • jolanta jankowska

    jolanta jankowska , 13.09.2017

    pycha..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Olearczyk

    Aneta Olearczyk , 07.10.2016

    Jestem wielkim fanem tej zupy ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Portkowska

    Ewa Portkowska , 06.10.2016

    Ewelina Holubowicz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • JolaNta Magdziarz

    JolaNta Magdziarz , 06.10.2016

    a po co "psuć" ją ziemniakiem?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Kieza-Dowejno

    Beata Kieza-Dowejno , 06.10.2016

    Moja!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Dębska-Kołacz

    Jola Dębska-Kołacz , 06.10.2016

    Zawsze dodaję pora... i dużo imbiru. Pychaaaa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek , 06.10.2016

    Zupa z dyni jest najpyszniejsza , ale bez pora i czosnku ... i Knorra ... Na masełku z dodatkiem marchewki , jabłka , zatarta korzeniem imbiru do smaku sok z cytryny lekko osolona ze śmietanką ... Polecam ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Żukowska

    Barbara Żukowska , 06.10.2016

    To moja dzisiejsxa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosława Radomska Królczyk

    Mirosława Radomska Królczyk , 17.09.2016

    Uwielbiam,własnie dziś jadłam. Pyszny i zdrowy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Jakubowska

    Lidia Jakubowska , 17.09.2016

    Przepis Oki ,poza jednym składnikiem kostka bulionowa. Osobiście wolę wywar zrobiony samemu bez konserwantów.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Genowefa Nalepka

    Genowefa Nalepka , 15.09.2016

    pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Grabowski

    Dariusz Grabowski , 10.09.2016

    bardzo dobra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja  Żebiałowicz

    Alicja Żebiałowicz , 16.10.2015

    Wyśmienita! To jest trzeci przepis na zupę z dyni,z którego korzystałam. Najlepszy!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziemniaki w mundurkach
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem

Nic nie poprawi humoru lepiej niż kremowa zupa z dyni z jabłkami i ziemniakami. Polecamy!