
Składniki
12 plastrów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 pęczek
30 mililitrów
250 gramów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr przygotuj według wskazówek na opakowaniu, łącząc jego zawartość z wodą i jajkiem. Odstaw ciasto na 10 minut.
Krok 2
Po tym czasie smaż okrągłe i cienkie placki o średnicy 8-10 cm. Po usmażeniu odsącz placki na ręczniku papierowym.
Krok 3
Na środku talerza umieść chrupiący placek. Na wierzchu połóż listki bazylii i szpinaku oraz dwa, trzy plastry szynki.
Krok 4
Posyp orzeszkami, skrop oliwą, octem i przykryj drugim plackiem. Całość posyp cebulą dymką pokrojoną w paski.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej