Sałatka z serem feta i pomidorami - przepis prosty | Przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorami i serem feta

oraz oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
205 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

207 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

120 gramów

1 opakowanie

200 gramów

0.5 pęczka

1 opakowanie

1 sztuka

6 łyżek

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki i pomidorki przekrój na pół.

Sałatka z pomidorami i serem feta - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka.

Sałatka z pomidorami i serem feta - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj sos sałatkowy Knorr z olejem, wodą, sokiem z cytryny i porwanymi listkami bazylii.

Sałatka z pomidorami i serem feta - Krok 3

Krok 4

Dodaj oliwki, pomidorki i cebulę. Całość delikatnie wymieszaj.

Sałatka z pomidorami i serem feta - Krok 4

Krok 5

Fetę pokrój w kostkę lub pokrusz i połóż na wierzchu sałatki.

Sałatka z pomidorami i serem feta - Krok 5

Krok 6

Całość posyp suszonym oregano i udekoruj kilkoma listkami bazylii. Podawaj z grzanką.

Sałatka z pomidorami i serem feta - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Tomasz

    Tomasz Tomasz , 15.04.2015

    Ciekawy przepis. Fajnie wszystko wytłumaczone. A ja zapraszam na mój blog greckastrefa.blogspot.com

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z pomidorami i serem fetaSałatka z pomidorami i serem feta

Oliwki i pomidorki przekrój na pół.