Sałatka z pomidorami i serem feta
oraz oliwkami
łatwe
206 osób zapisało

Składniki
120 gramów
120 gramów
1 opakowanie
200 gramów
0.5 pęczka
1 opakowanie
1 sztuka
6 łyżek
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki i pomidorki przekrój na pół.

Krok 2
Cebulę pokrój w piórka.

Krok 3
W misce wymieszaj sos sałatkowy Knorr z olejem, wodą, sokiem z cytryny i porwanymi listkami bazylii.

Krok 4
Dodaj oliwki, pomidorki i cebulę. Całość delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Fetę pokrój w kostkę lub pokrusz i połóż na wierzchu sałatki.

Krok 6
Całość posyp suszonym oregano i udekoruj kilkoma listkami bazylii. Podawaj z grzanką.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej