Sałatka z serem feta i pomidorami - przepis prosty | Przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorami i serem feta

oraz oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
205 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

207 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

120 gramów

1 opakowanie

200 gramów

0.5 pęczka

1 opakowanie

1 sztuka

6 łyżek

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki i pomidorki przekrój na pół.

Sałatka z pomidorami i serem feta - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka.

Sałatka z pomidorami i serem feta - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj sos sałatkowy Knorr z olejem, wodą, sokiem z cytryny i porwanymi listkami bazylii.

Sałatka z pomidorami i serem feta - Krok 3

Krok 4

Dodaj oliwki, pomidorki i cebulę. Całość delikatnie wymieszaj.

Sałatka z pomidorami i serem feta - Krok 4

Krok 5

Fetę pokrój w kostkę lub pokrusz i połóż na wierzchu sałatki.

Sałatka z pomidorami i serem feta - Krok 5

Krok 6

Całość posyp suszonym oregano i udekoruj kilkoma listkami bazylii. Podawaj z grzanką.

Sałatka z pomidorami i serem feta - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Tomasz Tomasz

    Tomasz Tomasz , 15.04.2015

    Ciekawy przepis. Fajnie wszystko wytłumaczone. A ja zapraszam na mój blog greckastrefa.blogspot.com

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z pomidorami i serem fetaSałatka z pomidorami i serem feta

Oliwki i pomidorki przekrój na pół.