
Składniki
30 dekagramów
2 sztuki
20 dekagramów
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Knorr z ziołami prowansalskimi i olejem. Do marynaty włóż kostki mięsa, odstaw na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2
Na szpadki szaszłykowe nakładaj kolejno mięso, cukinię i pomidorki.

Krok 3
Opiekaj szaszłyki z każdej strony - do momentu, gdy się zrumienią.

Krok 4
Przed położeniem na grilla gotowe szaszłyki posmaruj cienką warstwą oleju.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szaszłyki z cukinią
Co powiesz na rozpływające się w ustach szaszłyki z cukinii na grilla? By zjeść na obiad świeże warzywa i mięso w pachnącej marynacie, nie potrzebujesz grilla. Do przygotowania szaszłyków z cukinii wystarczy piekarnik lub patelnia grillowa!
Dla kogo?
Komu podać cukinię na grilla? Szaszłyki polecamy tym, którzy nie mogą doczekać się sezonu grillowego. Można je jeść cały rok – waszym nowym ulubionym daniem może zostać cukinia na grilla! Szaszłyki posmakują osobom lubiącym połączenie świeżych warzyw z soczystym mięsem.
Na jaką okazję?
Chcesz uczcić ważną dla ciebie rocznicę? A może masz powód do świętowania? Szaszłyki z cukinią sprawdzą się na te i wiele innych okazji. Podaj je podczas wakacyjnej kolacji lub obiadu w gronie bliskich – szaszłyki z cukinii na grilla będą nie tylko ozdobą stołu, ale i pysznym daniem głównym.
Czy wiesz, że?
Nie zapomnij o zamarynowaniu i odstawieniu mięsa na szaszłyki z cukinii do lodówki na około godzinę. Dzięki marynacie nabierze ono głębokiego smaku i stanie się soczystsze. Będzie też bardziej zwarte, dzięki czemu szaszłyki z cukinią nie będą się rozpadać.
Dla urozmaicenia:
Na patyku z cukinią na szaszłyki mogą pojawić się inne warzywa (np. papryka i bakłażan) czy pieczarki. Nie przepadasz za wieprzowiną? Nadziej na patyk kawałki kurczaka lub wołowiny. Jeśli nie jesz mięsa, cukinia na szaszłyki będzie smakowała równie dobrze z marynowanym tofu lub wegańskimi klopsikami. Podawaj ją z sosem czosnkowym, keczupem lub dipami wedle swojego uznania.