Dodaj do ksiązki kucharskiej Wołowina z brokułami

Wołowina z brokułami

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Wołowina z brokułami - składniki:

  • ziarno sezamu - 1 łyżeczka
  • sos sojowy - 1 łyżeczka
  • olej sezamowy - 2 łyżeczki
  • olej sojowy - 1 łyżka

Wołowina z brokułami - Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Wymieszaj je z mąką kukurydzianą, sosem sojowym, olejem sezamowy i rozkruszonymi kosteczkami Knorr.
  2. Na rozgrzaną patelnię wylej olej sojowy i ułóż wołowinę. Smaż na dużym ogniu, aż mięso zbrązowieje, po czym zdejmij je z patelni i odstaw.
  3. Brokuły podziel na różyczki i smaż przez 2 minuty.
  4. Do brokułów dodaj fasolę oraz wołowinę, dokładnie wymieszaj i smaż przez minutę. Posyp ziarnem sezamowym. Danie podawaj ze smażonym ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

WOŁOWINA Z BROKUŁAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Wołowina z brokułami
    1.Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Wymieszaj je z mąką kukurydzianą, sosem sojowym, olejem sezamowy i rozkruszonymi kosteczkami Knorr.
  • 2
    Wołowina z brokułami
    2.Na rozgrzaną patelnię wylej olej sojowy i ułóż wołowinę. Smaż na dużym ogniu, aż mięso zbrązowieje, po czym zdejmij je z patelni i odstaw.
  • 3
    Wołowina z brokułami
    3.Brokuły podziel na różyczki i smaż przez 2 minuty.
  • 4
    Wołowina z brokułami
    4.Do brokułów dodaj fasolę oraz wołowinę, dokładnie wymieszaj i smaż przez minutę. Posyp ziarnem sezamowym. Danie podawaj ze smażonym ryżem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zielona pasta z fetą i sezamem , Przepis z pieczeń z karkówki, Carbonara, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , pieczona karkówka w piekarniku, delikat uniwersalny knorr, Gorące rynki ., Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym, Sałatka grecka z fetą, Przepis z kuchnia ryby, czerwona soczewica, Pstrąg, sałatka z sałatą rzymską, Surówka z marchwi i jabłek, ciasta desery, Pasztet staropolski, Zupa gulaszowa, Sałatka grecka, Galaretkowe witrażyki, Indyk, Kanapki z pieczoną wołowiną, rukolą i marynowaną papryką, Łosoś, Ratatouille, czyli lato na talerzu, Kurczęta nadziewane z rożna, Kotlety, Zupa krem, Przekąski, Przepis z sałatka z makreli wędzonej, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Osso buco - gicz cielęca, Gorące rynki ., obiad bezmiesne, sosy z smietana, Przepis z zapiekanka z miesem mielonym i pieczarkami, Duszone mięso a’la „Chili con carne” , Chiński Knorr , Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z sos brokulowy, Wigilijna czarna kapusta ., Sałatka z makaronem i kurczakiem z curry, Zupa jarzynowa, mieso z jajkiem, Ciasto na pierogi, Ryba w jogurcie, Przepis z SER TY, Zupa z buraków a la barszcz ukraiński , Warzywa, Przepis z smaczny p, mrożony groszek, Francuskie rogaliki z szynką i serem , Sałatka meksykańska z kurczakiem, schab smażony, Azjatycki ryż , Karkówka, Kalafior, Obiad, Przepis z sera żó, Tort naleśnikowy z żółtym serem, Przepis z mozzarella, Przepis z ryby warzywa, Paluchy teściowej, Sałatka z tuńczykiem