
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w paski, wymieszaj z olejem i Fixem Gyros Knorr.

Krok 2
Papryki pokrój w paski, cebule w piórka, czosnek i chilli posiekaj.

Krok 3
Na patelni smaż kurczaka, następnie dodaj warzywa. Smaż jeszcze przez kilka minut. Całość przełóż do naczynia do zapiekania.

Krok 4
Gyrosa posyp z wierzchu obficie startym żółtym serem i zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut.

Krok 5
Podawaj posypane posiekaną kolendrą oraz z sosem paprykowo-ziołowym Knorr przygotowanym według przepisu na opakowaniu Fix Knorr.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka Gyros
Kuchnia grecka od zawsze inspiruje kucharzy, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów. Jest zawsze dobrze dosmakowana i świeża. Szczególną popularnością cieszy się jedno z jej typowych dań, gyros. To odpowiednio przyprawione mięso z kurczaka, podawane w chlebie pita lub jako składnik warstwowej sałatki. Z gyrosem można stworzyć również ciekawą zapiekankę. Aby uzyskać niepowtarzalny śródziemnomorski smak, mięso wraz z przyprawą Fix Gyros połącz z kolorowymi paprykami, cebulą, a także ostrą papryczką chili, o ile lubisz pikantne smaki. Aby zapiekanka Gyros była naprawdę wyjątkowa, wystarczy posypać ją ulubionym startym serem, który po zapieczeniu stanie się ciągnący i pięknie zarumieniony. Całości dopełni sos paprykowo-ziołowy, z którym należy podawać to danie. Zapiekanka Gyros to potrawa świetnie nadająca się na mniejsze i większe imprezy.