Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania.

Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż chwilę warzywa.

Krok 3
Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj, i smaż przez ok. 2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Tak przygotowane warzywa doskonale smakują samodzielnie lub z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ulubione smaki Sos śmietanowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywa z patelni z sosem - VIDEO
Szybko, smacznie i przyjemnie – tak będzie się gotować w twojej kuchni, jeżeli przygotujesz warzywa z patelni z sosem. To danie wyróżnia się wieloma walorami. Jest nie tylko smaczne, ale również bardzo szybkie do przyrządzenia. Przekonaj się o tym i zrób warzywa na patelnię w sosie. Powodzenia i smacznego!
Dla kogo?
Przepis na sos do warzyw na patelnię polecamy wszystkim miłośnikom potraw o delikatnym, lecz wyjątkowym smaku. Z dodatkiem kremowego dressingu danie od razu zyskuje nowy wymiar smaku. Jeżeli więc znudziły Ci się tradycyjne warzywa bez dodatków, to nasza receptura będzie idealnym rozwiązaniem!
Na jaką okazję?
Na bazie dwóch składników, czyli mrożonej mieszanki warzywnej na patelnię oraz sosu ziołowo-maślanego stworzysz pyszne danie, które możesz zaserwować swoim domownikom zarówno na obiad, jak i na kolację. Warzywa z patelni doskonale sprawdzą się także jako przekąska podczas lunchu w pracy.
Czy wiesz, że?
Na przygotowanie tego dania potrzebujesz jedynie 15 minut, więc do dzieła! Jeżeli chcesz, by sos do warzyw z patelni zachwycał aromatem, możesz dodatkowo go przyprawić. Sprawdzą się do tego: oregano, czerwona papryka oraz tymianek. Taki szybki sos do warzyw na patelnię to prawdziwy rarytas!
Dla urozmaicenia:
By warzywa na patelnię z sosem zachwycały smakiem, najpierw podgotuj je przez około minutę. Następnie podsmaż warzywa na patelni z tłuszczem. Dodaj około 3 łyżek wody z gotowanych warzyw oraz sos ziołowo-maślany. Całość wymieszaj i ponownie przesmaż. Po kilku minutach warzywa będą gotowe do zjedzenia. Możesz je podawać jako samodzielne danie bądź jako dodatek do ryżu.