Dodaj do ksiązki kucharskiej Bitki wołowe w sosie pomidorowym

Bitki wołowe w sosie pomidorowym

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bitki wołowe w sosie pomidorowym - składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
  • cebula - 2 sztuki
  • ząbek czosku - 1 sztuka

Bitki wołowe w sosie pomidorowym - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz mąką i zrumień z obu stron na patelni.
  2. Cebulę oraz czosnek pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj koncentrat pomidorowy i oregano. Smaż chwilę razem.
  3. Obsmażone mięso przełóż do garnka z koncentratem pomidorowym.
  4. Całość zalej 600 ml wrzącej wody, aby wydobyć głęboki smak dania dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr i przykryj garnek. Zmniejsz ogień i duś mięso do momentu, gdy będzie miękkie – ok. 35 min. Gotowe bitki podawaj z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

BITKI WOŁOWE W SOSIE POMIDOROWYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Bitki wołowe w sosie pomidorowym
    1.Mięso pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz mąką i zrumień z obu stron na patelni.
  • 2
    Bitki wołowe w sosie pomidorowym
    2.Cebulę oraz czosnek pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj koncentrat pomidorowy i oregano. Smaż chwilę razem.
  • 3
    Bitki wołowe w sosie pomidorowym
    3.Obsmażone mięso przełóż do garnka z koncentratem pomidorowym.
  • 4
    Bitki wołowe w sosie pomidorowym
    4.Całość zalej 600 ml wrzącej wody, aby wydobyć głęboki smak dania dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr i przykryj garnek. Zmniejsz ogień i duś mięso do momentu, gdy będzie miękkie – ok. 35 min. Gotowe bitki podawaj z ryżem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Bajaderka z Poznania, barszcz zielony, Gotowane pałki z kurczaka na sałacie z paprykowym sosem, Papryka, skrzydełka w pomidorach, Przepis z zupy rybne przepisy, Pierś z kurczaka, Zupa kalafiorowa, Przepis z sałatki ze świeżych warzyw z mięsem z piersi kurczaka, gołąbki zawijane w liscie kapusty, Żurek, Kotlety, Spaghetti Bolognese, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku , Przepis z śliwki ciasto, Placki, Tortilla - VIDEO, Aromatyczny krupnik z miętą, Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą, Karkówka, sałatka ze sledzia marynowanego, Węgorz pieczony na rożnie, TAPAS: Grzanki z chleba z pepperoni, Panna cotta z nektarynkami, Placek po zbójnicku wersja 1, makaron nadziewany, Wołowina z kiełkami i kukurydzą, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Dip camembert, Ryż, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z chińskie dania z ryżem, ryż z warzywami, płat łososia wędzonego, Obiad, Sałatka z tuńczykiem, Zupa seczuańska, Przepis z zielonego ogórka, obiad boże narodzenie, Surówka trójskładnikowa, ryz cytrynowy, Mięsna zapiekanka, Musaka, krokiety z ziemniaków, pieczony kurczak w piekarniku z pieczarkami, Sałatka z dynią w curry, ryba czarne oliwki, Sałatka grecka, Tortilla, Delikatny schab, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, kurczak orzechowym, Pasta tuńczykowa z bagietką, Zapiekanka makaronowa, Sos beszamelowy , Przepis z seler korzeń, Zupa cebulowa, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Wołowina z Piemontu duszona z winem, Risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z sos pomidor, Rybna przystawka w cytrynowych miseczkach, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry