Dodaj do ksiązki kucharskiej Bitki wołowe w sosie pomidorowym

Bitki wołowe w sosie pomidorowym

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bitki wołowe w sosie pomidorowym - składniki:

  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
  • cebula - 2 sztuki
  • ząbek czosku - 1 sztuka

Bitki wołowe w sosie pomidorowym - Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz mąką i zrumień z obu stron na patelni.
  2. Cebulę oraz czosnek pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj koncentrat pomidorowy i oregano. Smaż chwilę razem.
  3. Obsmażone mięso przełóż do garnka z koncentratem pomidorowym.
  4. Całość zalej 600 ml wrzącej wody, aby wydobyć głęboki smak dania dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr i przykryj garnek. Zmniejsz ogień i duś mięso do momentu, gdy będzie miękkie – ok. 35 min. Gotowe bitki podawaj z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej

BITKI WOŁOWE W SOSIE POMIDOROWYM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Bitki wołowe w sosie pomidorowym
    1.Mięso pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz mąką i zrumień z obu stron na patelni.
  • 2
    Bitki wołowe w sosie pomidorowym
    2.Cebulę oraz czosnek pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj koncentrat pomidorowy i oregano. Smaż chwilę razem.
  • 3
    Bitki wołowe w sosie pomidorowym
    3.Obsmażone mięso przełóż do garnka z koncentratem pomidorowym.
  • 4
    Bitki wołowe w sosie pomidorowym
    4.Całość zalej 600 ml wrzącej wody, aby wydobyć głęboki smak dania dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr i przykryj garnek. Zmniejsz ogień i duś mięso do momentu, gdy będzie miękkie – ok. 35 min. Gotowe bitki podawaj z ryżem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DO DUSZONYCH MIĘS KNORR

    Bulionetka do duszonych mięs Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pomidory z Pesto, sałatka ze świeżych ogórków, Sos musztardowy, sałatka z kapustą pekińską i z rzodkiewka, Kurczak w sosie cytrynowym po grecku, Przekąski, kuchnia tv pl cukinia, Pomidorowy krem z bazylią i chrupiącą kanapką z szynką parmeńską, Sos musztardowy, Krupnik, Przepis z dipy do kurczaka, Fasolka szparagowa zapiekana pod beszamelem, Sosy, Przepis z bulionetka knorra, zupa neapolitańska z serem, Kapusta z grochem, Ryż, Przepis z szaszlyki z piekarnika, Sos „retro” I, ryba cytryna, Owoce morza duszone w białym winie, Zapiekanka makaronowa, Faszerowane bakłażany z jajkiem, Pierś z kurczaka, Tortilla - VIDEO, Pierogi z jagodami, Przepis z obiad z ryżem, Przepis z obiad z łososia, Barszcz biały, Skrzydełka w coli i pomarańczy, Grzyby w śmietanie , mieso mielone zapiekane, Ziemniaki, Spaghetti a la carbonara, Ciasto ryżowo czekoladowe, Ryba po grecku, Krem brokułowy, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Rolada ziemniaczana, Kaczka, Marchewkowy chłodnik z nutą imbiru, Przepis z Sos rosyjski, Ciasto Tęcza, Salsa, makaron z t, Bigos, Polewka z wina, Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku, Kanapka wrap z warzywami, co do golonki, Placki ziemniaczane z fasolką , Frytki po włosku , pierś z kurczaka z kurkami, Chappati - chlebek indyjski, przyprawy do kapuśniaka, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z ser sałatkowy, Przepis z kurczak piers, na slodko, Sos czosnkowy na wódce, Zapiekanka po rzymsku, Przepis z zupa z mrożonych warzyw, Przystawki, Ryżowa zapiekanka z jabłkami