Bitki wołowe w sosie pomidorowym - VIDEO
łatwe
241 osób zapisało
Składniki
500 gramów
1 sztuka
5 łyżek
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz mąką i zrumień z obu stron na patelni.

Krok 2
Cebulę oraz czosnek pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj koncentrat pomidorowy i oregano. Smaż chwilę razem.

Krok 3
Obsmażone mięso przełóż do garnka z koncentratem pomidorowym.

Krok 4
Całość zalej 600 ml wrzącej wody, aby wydobyć głęboki smak dania dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr i przykryj garnek. Zmniejsz ogień i duś mięso do momentu, gdy będzie miękkie – ok. 35 minut. Gotowe bitki podawaj z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bitki wołowe w sosie pomidorowym - VIDEO
Duszone mięso to częsty pomysł na obiad. Zwykle sięgamy po wieprzowinę, ale czasem każdemu potrzebna jest odmiana. Bitki wołowe z sosem to przepis, który jest alternatywą dla tradycyjnego drugiego dania. Warto próbować nowych smaków!
Dla kogo?
Dla miłośników tradycyjnych obiadów, którzy lubią wzbogacić je o nutkę nowoczesności. Bitki w sosie posmakują każdemu!
Na jaką okazję?
Na codzienny albo niedzielny obiad. Już dziś przetestuj bitki wołowe, przepis cię nie zawiedzie!
Czy wiesz, że?
Zamiast koncentratu możesz użyć przecieru pomidorowego. Zmniejsz wtedy ilość wody, żeby zachować odpowiednią gęstość.
Dla urozmaicenia
Bitki w sosie to przepis potrzebujący dodatków, które będą się idealnie komponować. Kasza gryczana i kiszone ogórki nie mają sobie równych, więc koniecznie spróbuj tego połączenia!

























