Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
200 gramów
5 sztuk
1 opakowanie
10 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj i ugotuj w osolonej wodzie (ok. 15 minut). Następnie odcedź i wystudź.
Krok 2
Orzechy ugnieć z czosnkiem i połącz z majonezem.
Krok 3
Do majonezu dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Połącz sos z kapustą. Wykładaj sałatkę na miseczek.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej