Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

5 sztuk

1 opakowanie

10 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i ugotuj w osolonej wodzie (ok. 15 minut). Następnie odcedź i wystudź.

Krok 2

Orzechy ugnieć z czosnkiem i połącz z majonezem.

Krok 3

Do majonezu dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Połącz sos z kapustą. Wykładaj sałatkę na miseczek.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej