Salsa z oliwek i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa z oliwek i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory, obierz ze skóry, usuń środki i pokrój w bardzo drobną kostkę.

Krok 2

Posiekaj oliwki, czosnek, czerwoną cebulę oraz świeżą pietruszkę i bazylię. Dodaj je do pomidorów.

Krok 3

Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z wodą i oliwą. Połącz z pomidorami.

Krok 4

Na koniec dodaj 8 kropli tabasco. Wymieszaj dokładnie salsę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj jako samodzielna przekąska z grzankami lub jako dodatek do mięs i ryb.

1

Opinie o przepisie

  • Sebastian Dudek

    Sebastian Dudek , 08.10.2015

    mistrzostwo! polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa z oliwek i pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Salsa z oliwek i pomidorów Salsa z oliwek i pomidorów

Sparz pomidory, obierz ze skóry, usuń środki i pokrój w bardzo drobną kostkę.