Dodaj do ksiązki kucharskiej Śledź po kaszubsku z octem

Śledź po kaszubsku z octem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Śledź po kaszubsku z octem - składniki:

  • filety śledziowe - 1 kilogram
  • marynowana czerwona papryka bardzo drobno pokrojona - 2 łyżki
  • olej - 2 szklanki
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • pieprz - 2 szczypty
  • cukier - 1 łyżka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • mielone ziele angielskie - 1 łyżka
  • ziarna gorczycy - 2 łyżki
  • ocet winny - 2 szklanki
  • wytrawne wino białe - 100 mililitrów
  • rodzynki - 4 łyżki
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • woda - 3 szklanki

Śledź po kaszubsku z octem - Sposób przygotowania:

  1. Filety śledziowe dokładnie umyj. W małym garnku przygotuj marynatę z podanych składników (ocet winny, ziarna gorczycy, ziele angielskie, liść laurowy, cukier, pieprz) wraz z 3 szklankami wody. Całość zagotuj, a potem trzymaj na małym ogniu przez 10 minut. Po przestudzeniu, marynatą zalej śledzie i odstaw przynajmniej na noc, a najlepiej na 24 godziny.
  2. Rodzynki zalej winem i zostaw na 20 minut. Śledzie wyjmij z marynaty, pokrój w wąskie paski i przygotuj z nich koreczki.
  3. Z koncentratu, oleju, marynowanej papryki i natki pietruszki przyrządź sos.
  4. Polej nim koreczki. Tak przygotowane odstaw na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie śledzie są gotowe do spożycia.
Dodaj do książki kucharskiej

ŚLEDŹ PO KASZUBSKU Z OCTEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Śledź po kaszubsku z octem
    1.Filety śledziowe dokładnie umyj. W małym garnku przygotuj marynatę z podanych składników (ocet winny, ziarna gorczycy, ziele angielskie, liść laurowy, cukier, pieprz) wraz z 3 szklankami wody. Całość zagotuj, a potem trzymaj na małym ogniu przez 10 minut. Po przestudzeniu, marynatą zalej śledzie i odstaw przynajmniej na noc, a najlepiej na 24 godziny.
  • 2
    Śledź po kaszubsku z octem
    2.Rodzynki zalej winem i zostaw na 20 minut. Śledzie wyjmij z marynaty, pokrój w wąskie paski i przygotuj z nich koreczki.
  • 3
    Śledź po kaszubsku z octem
    3.Z koncentratu, oleju, marynowanej papryki i natki pietruszki przyrządź sos.
  • 4
    Śledź po kaszubsku z octem
    4.Polej nim koreczki. Tak przygotowane odstaw na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie śledzie są gotowe do spożycia.
  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z indyk smażony, Schab w pięciu smakach, Ziemniaki, Przepis z ciasto z olejem, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z losos w, Papryka, Karp, ziemniaki gr, Zapiekanka z kalafiorem i mięsem mielonym, Ryż, Przepis z pieczone ziemniaki w piekarniku, makaron z piersią z kurczaka, salatka de, sałatka z winogronem, Jagnię w cebulkach szalotkach, Przepis z sos z serków topionych na zapiekanki, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z knor pl, Przepis z kaczka duszona, Szybki obiad, Brokuły, schab wołowy, Przepis z sałatka z jajkami, Kapuśniak staropolski , Przepis z sosy knorr do makaronów, Przepis z pierś z kurczaka obiad, Sałatka wiosenna, Szynka pieczona z suszonymi pomidorami, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Kima - curry z mielonym mięsem, Zupa grochowa, Makaron z owocami morza , Spaghetti a la carbonara, Góralskie proziaki, Naleśniki doskonałe, Kremowa zupa z porów, Spaghetti a la carbonara, Ryba po grecku, Żurek, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Owoce miękkie ze śmietanką , Kapuśniak staropolski , Rolada ziemniaczana, Pomidorowy sos do pizzy, Lasagne drobiowa, Sos Harissa, Rama Culinesse, makarony sałatka, Sos pomidorowy z trawa cytrynowa, zapiekanka z pieczarkami i ziemniakami, Przepis z sos sojowy ryż, Gyros, Pierogi leniwe z żurawiną , Sos Harissa, Pieczeń rzymska z sosem borowikowym, Alu kofta - kulki warzywne w sosie, Sos Harissa, Sałatki z kurczakiem, Bigos, krem z k, Moje Królewskie, Wyśmienite Kotlety Mielone, takie „sikające” wg M. Gessler, ale nie koszerne., Vitello tonato