
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 sztuki
50 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki ugotuj lub upiecz w skórce do miękkości. Ostudź i zetrzyj razem z jabłkiem na drobnej tarce.

Krok 2
W garnku na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj buraki i jabłko.

Krok 3
Całość podlej 3 łyżkami wody i dodaj sos sałatkowy Knorr.

Krok 4
Gotuj przez minutę, aż sos zgęstnieje. Aby nadać nieco bardziej wyrazistego smaku, dopraw buraczki odrobiną soku z cytryny. Tak przygotowane buraki to idealny dodatek do kotleta schabowego lub mielonego.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Balsamiczny z malinami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej