Zupa fasolowa z kiełbasą i ziemniakami - z puszki | Przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa na kiełbasie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
297 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

264 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

389 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

2 sztuki

1.5 litra

2 sztuki

200 gramów

2 ziarna

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż w garnku kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodaj czosnek, marchewkę oraz ziemniaki.

Zupa fasolowa na kiełbasie  - Krok 1

Krok 2

Zalej całość około 1,5 l zimnej wody, dodaj przyprawy, kostki Rosołu z kury Knorr i gotuj do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.

Zupa fasolowa na kiełbasie  - Krok 2

Krok 3

Dodaj fasolę, gotuj przez 2 minuty.

Zupa fasolowa na kiełbasie  - Krok 3

Krok 4

Dopraw do smaku odrobiną majeranku oraz pieprzu i podawaj.

Zupa fasolowa na kiełbasie  - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 17.11.2016

    Apetycznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Ojciec Szymonka

    Krzysztof Ojciec Szymonka , 30.01.2016

    zupka pyszna, błyskawiczna :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa na kiełbasie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z rzepy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa fasolowa na kiełbasie Zupa fasolowa na kiełbasie

Zupa fasolowa na kiełbasie nie może umknąć twojej uwadze, jeśli szukasz przepisu na udany obiad. Tym bardziej, że biała fasola należy do składników, które doskonale nadają się do wszelkiego rodzaju potraw na bazie ziemniaków i kiełbasy. Ta propozycja zupy z całą pewnością zaspokoi wymagania nawet wybrednych smakoszy. Esencjonalny bulion z dodatkiem gotowanych ziemniaczków, marchewki i białej fasoli z puszki to idealne danie na chłodne lub deszczowe dni, kiedy za oknem szaro. Kolorowy i pachnący talerz zupy poprawi humor i postawi na nogi. Ważnym dodatkiem jest kiełbasa. Wybierz taką, która została lekko podwędzona, co nie jest bez znaczenia dla smaku twojej zupy. Delikatny aromat dymu kiełbasa podczas gotowania odda wywarowi. Domownicy zasiądą do stołu przywołani wspaniałym zapachem z kuchni.