Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa fasolowa

Zupa fasolowa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Zupa fasolowa - składniki:

  • marchewka - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • majeranek
  • pieprz
  • woda - 2 litry

Zupa fasolowa - Sposób przygotowania:

  1. Namocz fasolę dzień wcześniej, przez około 24 godziny w zimnej wodzie.
  2. Zalej mięso i warzywa 2 litrami wody. Dodaj fasolę, przyprawy i kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr. Gotuj do momentu, gdy fasola będzie całkowicie miękka.
  3. Wyjmij z wywaru warzywa oraz mięso. Pokrój w kostkę ziemniaki, dodaj do wywaru i gotuj jeszcze około 20 minut - do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.
  4. Pokrój w kostkę wyjętą z wywaru marchewkę oraz porcje rosołową, po czym ponownie dodaj do zupy.
  5. Pokrój drobno boczek i podsmaż go. Przygotuj zasmażkę Knorr, dodaj wszystko do zupy i dokładnie wymieszaj, aby nie powstały grudki.
  6. Doprowadź zupę do wrzenia i gotuj przez około 5 minut. Przed podaniem dopraw całość majerankiem i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA FASOLOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Namocz fasolę dzień wcześniej, przez około 24 godziny w zimnej wodzie.

2

Zalej mięso i warzywa 2 litrami wody. Dodaj fasolę, przyprawy i kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr. Gotuj do momentu, gdy fasola będzie całkowicie miękka.

3

Wyjmij z wywaru warzywa oraz mięso. Pokrój w kostkę ziemniaki, dodaj do wywaru i gotuj jeszcze około 20 minut - do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie.

4

Pokrój w kostkę wyjętą z wywaru marchewkę oraz porcje rosołową, po czym ponownie dodaj do zupy.

5

Pokrój drobno boczek i podsmaż go. Przygotuj zasmażkę Knorr, dodaj wszystko do zupy i dokładnie wymieszaj, aby nie powstały grudki.

6

Doprowadź zupę do wrzenia i gotuj przez około 5 minut. Przed podaniem dopraw całość majerankiem i pieprzem.

  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ZASMAŻKA BŁYSKAWICZNA JASNA KNORR

    Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kocia lasagne , Zupa z soczewicy, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem , Smaczny karp pieczony z jabłkami, sosy do jajek na wielkanoc, Sosy, Przepis z mlekom, Przepis z papryka pomidor, Barszcz, Obiad, Zapiekanka z ziemniaczkami, Przepis z ciasta na biszkopcie, Przepis z szczypta cukru, sos serowo śmietanowy, Placki, Postna zupa czosnkowa, Gdański gulasz cielęcy , Makaron, Włoska kanapka pomidorowa , Pieczeń, Pizzetki z ciasta francuskiego, Placki ziemniaczane, Tajska zupa, Pory w sosie majonezowo- musztardowym, Kołacz z tuńczykiem, Przepis z sałatki z kapustą pekińską, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Tortilla, Zapiekane kanapki z szynką i serem , Przepis z makaron z piersia kurczaka, Dania z ryżem, Przepis z kurczak ser żó, Przepis z kostki do makaronu knorr, Greckie ciasteczka migdałowe, Sałatki z makaronem, kurczak pieczony w piekarniku, Przepis z dania knorr, Sałatka gyros z kurczaka, Lasagne, pesto z oliwek, obiad zapiekanki, Pieczona piers, Leczo - VIDEO , sałatka z groszkiem konserwowym, Przepis z zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, Placki ziemniaczane, Sałatka Cezar - VIDEO, Bankietowe kanapki z past ą z makreli, Sałatka z brukselki, Faszerowane bakłażany z ryżem, Kanapka z twarożkiem i salami , Ryba po grecku, Chevapchichi z ajvarem, Sałatka rozmaitości, Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Kutia, Kofta z śmietankowo-cytrynowym , Kremowa zupa z dyni, sałatka z jajkiem i sałatą, przyprawa do indyka knorr, Kebab w kajzerce, sałatki z jajek i groszku, Lodowe paluszki