Dodaj do ksiązki kucharskiej Tajska zupa krewetkowa

Tajska zupa krewetkowa

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tajska zupa krewetkowa - składniki:

  • puszka mleka kokosowego - 1 sztuka
  • woda - 1 litr
  • sok z limonki - 4 łyżki
  • sos chilli - 2 łyżeczki
  • sos rybny - 2 łyżeczki

Tajska zupa krewetkowa - Sposób przygotowania:

  1. Do gotującej się wody dodaj 2 kostki Rosołu szlachetnego drobiowo- wołowego Knorr i rozprowadź.
  2. Pokrój dymki i wyciśnij sok z limonki. Posiekaj imbir oraz paprykę. Pomidory obierz ze skóry i pokrój.
  3. Do bulionu wlej sok z limonki oraz posiekane dymki, imbir i paprykę. Doprowadź do wrzenia i duś pod przykryciem przez 20 minut.
  4. Dodaj mleko kokosowe, krewetki, pomidory z sokiem, sos chilli i sos rybny. Zagotuj ponownie. Przed podaniem posyp zupę zielonymi częściami dymki.
Dodaj do książki kucharskiej

TAJSKA ZUPA KREWETKOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tajska zupa krewetkowa
    1.Do gotującej się wody dodaj 2 kostki Rosołu szlachetnego drobiowo- wołowego Knorr i rozprowadź.
  • 2
    Tajska zupa krewetkowa
    2.Pokrój dymki i wyciśnij sok z limonki. Posiekaj imbir oraz paprykę. Pomidory obierz ze skóry i pokrój.
  • 3
    Tajska zupa krewetkowa
    3.Do bulionu wlej sok z limonki oraz posiekane dymki, imbir i paprykę. Doprowadź do wrzenia i duś pod przykryciem przez 20 minut.
  • 4
    Tajska zupa krewetkowa
    4.Dodaj mleko kokosowe, krewetki, pomidory z sokiem, sos chilli i sos rybny. Zagotuj ponownie. Przed podaniem posyp zupę zielonymi częściami dymki.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: