Zupa Tajska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa Tajska

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

6 sztuk

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na wolnym ogniu w cienkie półtalarki pokrojoną cebulę. Gdy cebula się przyrumieni dodajemy do niej zamrożone kalmary i zwiększamy nieco ogień. Gdy woda z patelni wyparuje przekładamy kalmary z cebulą do garnka, zalewamy wodą a następnie dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr i pieprz. Gotujemy. W czasie gdy kalmary się gotują wszystkie warzywa myjemy, które trzeba to obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka razem z fasolką szparagową. Mieszamy. Dodajemy rozkruszona w palcach Mini Kosteczkę Knorr'a i gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając.

Krok 2

Po tym czasie do zupy dodajemy 1 łyżkę Sosu Rybnego i zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Podajemy z makaronem ryżowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Tajska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Neapolitanka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej