Dodaj do ksiązki kucharskiej Tajska zupa krewetkowa

Tajska zupa krewetkowa

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tajska zupa krewetkowa - składniki:

  • puszka mleka kokosowego - 1 sztuka
  • woda - 1 litr
  • sok z limonki - 4 łyżki
  • sos chilli - 2 łyżeczki
  • sos rybny - 2 łyżeczki

Tajska zupa krewetkowa - Sposób przygotowania:

  1. Do gotującej się wody dodaj 2 kostki Rosołu szlachetnego drobiowo- wołowego Knorr i rozprowadź.
  2. Pokrój dymki i wyciśnij sok z limonki. Posiekaj imbir oraz paprykę. Pomidory obierz ze skóry i pokrój.
  3. Do bulionu wlej sok z limonki oraz posiekane dymki, imbir i paprykę. Doprowadź do wrzenia i duś pod przykryciem przez 20 minut.
  4. Dodaj mleko kokosowe, krewetki, pomidory z sokiem, sos chilli i sos rybny. Zagotuj ponownie. Przed podaniem posyp zupę zielonymi częściami dymki.
Dodaj do książki kucharskiej

TAJSKA ZUPA KREWETKOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Tajska zupa krewetkowa
    1.Do gotującej się wody dodaj 2 kostki Rosołu szlachetnego drobiowo- wołowego Knorr i rozprowadź.
  • 2
    Tajska zupa krewetkowa
    2.Pokrój dymki i wyciśnij sok z limonki. Posiekaj imbir oraz paprykę. Pomidory obierz ze skóry i pokrój.
  • 3
    Tajska zupa krewetkowa
    3.Do bulionu wlej sok z limonki oraz posiekane dymki, imbir i paprykę. Doprowadź do wrzenia i duś pod przykryciem przez 20 minut.
  • 4
    Tajska zupa krewetkowa
    4.Dodaj mleko kokosowe, krewetki, pomidory z sokiem, sos chilli i sos rybny. Zagotuj ponownie. Przed podaniem posyp zupę zielonymi częściami dymki.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WOŁOWY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Salsa, Przepis z marchewka zupa, Żeberka z kapusta i ziemniaczkami, Rosół wołowy z makaronem, Nadziewane makaronowe muszelki, Przepis z sosy do pierogów, Sałatka błyskawica, makaron pesto z miesem mielonym, Sałatka z pęczaku, z warzywami i wędzonym kurczakiem, Sałatka Gyros, Pieczony schab z suszonymi figami - VIDEO, Przepis z zupa z jajkiem, Brokuły, Orzechowo-czekoladowe trufle z lodów Carte d'Or, Sos sardynkowy II, Ziemniaki, karkówka z żurawiną, Ciasto półkruche, Zupa z kukurydzy z czosnkiem, kuchnia polska gotowanie, Przepis z dania tajskie, Przepis z pieczony filet z ryby, Placki po węgiersku, Przepis z ziemniaki w ziołach, Pieczarki nadziewane mozzarellą, Żeberka na słodko, Zapiekanka makaronowa, Sezamki, Pieczeń, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Pomidorowa z grzankami, GRILLOWANY KABACZEK, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Pyszne i proste domowe nalewki!, Zupa z dyni, grzybów, Zapiekanka z ziemniakow, Barszcz, salatka z makaronem chinskim, Sałatka z tuńczykiem, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Sałatka z porów, Szafranowy makaron z krewetkami, Ryż smażony z warzywami, Przepis z cebula duża, łósoś, Łosoś z serem twarogowym, Przepis z mieso schabowe, Przepis z ryba gotowana w mleku, łosoś dzwonki, Sernik z mleczną czekoladą, Zupa ogórkowa, Przepis z kmin rzymski, ciasta na zimno, Sałatka z pęczaku, z warzywami i wędzonym kurczakiem, Bigos, Przepis z mieso w ciescie, Papryka, Tarta z truskawkami, makaron pappardelle przepis, Zapiekanki, Naleśniki a la gołąbki, Makaron, Pierogi z kapustą i grzybami